Ny tv-stasjon starter sendinger på nettet

1. mai får Norge en ny tv-stasjon som kun sender på internett.

Det er selskapet Nordisk Multimedia som står bak prosjektet Norway Live, som innebærer tre til fem ukentlige timer egenprodusert tv.

Programmene vil være spesiallaget for bredbåndbrukere, skriver Aftenposten.

Selskapets administrerende direktør Thomas Øvrebø prøver å distansere seg fra begrepet tv-kanal, og viser til at programmene vil bli ikke-lineære - det vil si at brukerne kan velge fra en meny hva de vil se, akkurat når de vil.

Norway Live får tolv redaksjonelle medarbeidere på fulltid, fordelt på seks norske byer. De skal lage aktuelt stoff med vekt på underholdning, samt en del serielignende ting som matprogrammer og etter hvert også reisestoff.

Sendingene blir fordelt på innslag som er mye kortere enn vanlige TV-programmer. En typisk snutt vil vare mellom to og tre minutter.

Tv-tilbudet vil stort sett være gratis for brukerne, og skal finansieres gjennom reklame på menysiden der seerne velger innslag.

Selskapet eies av de ansatte, men det åpnes for at flere tyngre aktører kan få slippe til. 9 millioner kroner er satt av til oppstarten, og målet er å få én million mennesker til å være innom hver måned i løpet av det første året.

(NTB)