Ny TV2-journalist på bestselgerlista

Jan Ove Ekeberg følger etter Siri-Lill og Trude.

SELGER GODT: Jan Ove Ekebergs første roman, «I sverdets tid», har kommet inn på boklista. Foto: JURITZEN
SELGER GODT: Jan Ove Ekebergs første roman, «I sverdets tid», har kommet inn på boklista. Foto: JURITZENVis mer

Les Dagbladets anmeldelse av «I sverdets tid» her.

(Dagbladet): TV2-journalist Jan Ove Ekeberg er nykommer på 14. plass på boklista denne uka, med romandebuten «I sverdets tid». Det er en bok landets bokhandlere har stor tro på, ser det ut til.

- Førsteopplaget var utsolgt allerede før vi hadde boka på lager. Foreløpig har vi trykket 7000 bøker, sier Renate Øyum, forlagssjef i Juritzen Forlag.

Middelalderen
Det lille forlaget okkuperer også både første- og andreplassen på lista, med Jan-Erik Fjells «Tysteren» og Cecilia Samartins «Mofongo». Med «I sverdets tid» prøver de seg på en litt annen sjanger - middelalderroman.

- Med suksessene til Ken Follett og Jan Guillou tror jeg dette er et segment folk er veldig nysgjerrige på. Men det er lenge siden det har vært skrevet gode bøker om norsk middelalder. Jan Ove Ekeberg er en historienerd, og har brukt veldig lang tid på å finne korrekt bakgrunnsstoff til boka, sier hun.

TV2-forfattere
Ekeberg har skrevet flere sakprosabøker tidligere, men dette er hans skjønnlitterære debut. Slik følger han i fotsporene til flere av sine nåværende og tidligere TV2-kolleger, som Trude Teige, Siri-Lill Mannes og Tom Egeland.

- Hvor mye har det å si for salget at forfatteren er kjent fra TV-skjermen?

- Det er klart det er en fordel. Som et kjent ansikt er det lett for ham å komme inn i bokhandlene og prate om boka og temaet. Men han har gjort en kjempeinnsats selv, og liker å prate med bokhandlerne, sier Øyum.

Boka skal bli starten på en ny serie, og bok nummer to kommer allerede til høsten.