FORHÅNDSSOLGT: Linn Ullmanns kommende roman, «Det dyrebare», utgis i Norge kommende torsdag. Likevel er den allerede kjøpt av både svensk og dansk forlag. Foto: Francois Guillot / AFP
FORHÅNDSSOLGT: Linn Ullmanns kommende roman, «Det dyrebare», utgis i Norge kommende torsdag. Likevel er den allerede kjøpt av både svensk og dansk forlag. Foto: Francois Guillot / AFPVis mer

Ny Ullmann-bok solgt til Sverige og Danmark

... Og det allerede før den er utgitt i Norge.

(Dagbladet): Førstkommende torsdag lanseres Linn Ullmanns femte roman, «Det dyrebare», på Forlaget Oktober.

Men allerede før utgivelse i Norge, er boka solgt til både Danmark og Sverige.

- Unik forfatter Ullmanns svenske forlag, Albert Bonniers förlag, roser forfatteren og hennes kommende roman:

- Linn Ullmann har med «Det dyrebare» enda en gang vist hvilken unik forfatter hun er. Hennes roman er en tragisk skildring av en familie som går i stykker og en lovsang til kjærlighetens kraft, sier forlegger Stephen Farran-Lee i Bonnier i en pressemelding fra Forlaget Oktober.

- Beste hittil I Danmark er det forlaget Lindhardt & Ringhof som skal utgi Ullmann-romanen. .

- «Det dyrebare» er hennes hittil beste, og et foreløpig hovedverk i hennes forfatterskap. En stor bok av en stor kunstner, sier Hans Henrik Schwab, Litterær direktør i Lindhardt & Ringhof, i pressemeldingen.

Roses av forlaget «Det dyrebare» er ifølge forlaget en fortelling om å fortelle, om hvordan liv uopphørlig diktes opp og om. I Norge trykkes romanen i et førsteopplag på 20 000 eksemplarer, og er Bokklubbens hovedbok.

- Hun er én av de mest markante stemmene i nyere skandinavisk litteratur, skriver Forlaget Oktober.

Ullmann har tidligere utgitt de fire romanene «Før du sovner» (1998), «Når jeg er hos deg» (2000), «Nåde» (2002) og «Et velsignet barn» (2005). Det har resultert i blant annet Den norske leserprisen (2002) og Amalie Skram-prisen for sitt forfatterskap, samt utgivelser i store deler av Europa og i USA.