Ny undersøkelse: Lesing kan gi økt selvtillit

Lesere er mer fornøyde med livet, viser spørreundersøkelse.

LES EN BOK: Å lese for moro skyld er bra for din psykiske helse, ifølge en britisk leseforsker. Foto: COLOURBOX.NO
LES EN BOK: Å lese for moro skyld er bra for din psykiske helse, ifølge en britisk leseforsker. Foto: COLOURBOX.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Liker du å lese? Det kan gi deg høyere selvtillit og gjøre deg mindre stresset, tyder en ny undersøkelse utført av den britiske leseforskeren Josie Billington på.

Hun er doktor ved institutt for psykologi, helse og samfunn ved Universitetet i Liverpool, og spesialiserer seg på lesing og helse.

På oppdrag fra forlaget Quick Reads, som utgir lettlestbøker for voksne, har hun undersøkt hva lystlesing har å si for vår psykiske helse. Det melder The Bookseller.com.

Prosjektet baserer seg på en nettbasert spørreundersøkelse, der 4164 briter har avgitt svar. Resultatene er veid opp mot alder, kjønn, region og utdanning, for å sikre at de er representative.

- Mens de sosiale fordelene ved lesing har vært viden kjent, er det viktig å anerkjenne også hva vi kan tjene på lesingen når det kommer til personlig helse og velvære, sier Billington, ifølge The Bookseller.

Undersøkelsen viser at folk som leser bøker minst 30 minutter hver uke har 20 prosent større sannsynlighet for å være mer fornøyd med livet, enn dem som ikke gjør det. Tilsvarende har de 21 prosent større sannsynlighet for å fortelle om depresjoner, og 10 prosent større sannsynlighet for å krysse av for god selvtillit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer