Ny USA-sjanse

Det er ikke hverdagskost at et norsk band blir invitert til verdens største musikkbransjefestival to år på rad. Alarmprisvinnerne Silver er stolte over å få returnere til Austin.

AUSTIN (Dagbladet): -  Det er et tegn på framgang. Men vi tar ingenting på forskudd, og vil ikke si noe før bjørnen er skutt. Det var vel omtrent det samme jeg sa i fjor, sier Silver-manager Thomas Reim.

I fjor utgjorde Silver sammen med blant andre Thomas Dybdahl og El Caco den norske kontingenten under South By Southwest-festivalen - verdens største Bylarm, eller musikkbransjens Cannes-festival - i Texas. Vederlagsorganisasjonen BMI ble så overbevist over fjorårets opptreden at de i år har invitert Silver til å spille på sin showcase på Maggie Mae\'s i morgen kveld lokal tid.

Der spiller Silver sammen med engelske The Earlies, flere amerikanske og et australsk band.

-  Awesome

-  Det beste jeg har sett på hele uka, sa BMIs Samantha Cox til Dagbladet i Austin i fjor.

-  Vi har en rock-showcase på South By Southwest hvert år, og vi var kollektivt enige om at vi ville ha med Silver i år. Vi vil at flest mulig skal se dem, for de vil bli store, sier Beka Callaway i BMI til Dagbladet.

Hun så også Silvers konsert i Austin i fjor.

-  Vi elsket det vi så da. Silver er awesome (ekstremt bra), sier Callaway.

Tøft marked

BMI er en av tre vederlagsorganisasjoner i USA som tilsvarer norske TONO - selskap som krever inn artisters inntekter fra offentlige framføringer. BMI er altså verken plateselskap eller publishingselskap, men likevel opptatt av å promotere Silver i USA.

-  Vi signerer ikke artister på samme måte som et plateselskap, men siden vi er tre konkurrerende vederlagsselskaper i USA, jobber vi mer aktivt med artister enn det TONO gjør i Norge, forklarer Callaway. BMI var eksempelvis musikkbransjens innpiskere da Silver spilte under New Yorks svar på South By Southwest, CMJ Music Marathon, i fjor høst.

-  Kult, men vanskelig

-  Silver spilte igjen en flott konsert. Vi vil veldig gjerne fortsette å jobbe med dem, sier Callaway.

Silver-manager Thomas Reim er foreløpig ordknapp om bandets USA-framganger:

-  Det er vanskelig for et amerikansk band å klemme seg inn i dette markedet, og enda vanskeligere for et utenlandsk band. Det er dritkult for oss å få sjansen til å dra til Austin igjen, men dette er ikke en ferietur. Vi må levere varene, sier Reim.

OVERBEVISTE: Silver med Ivar Nikolaisen i spissen hadde nettopp vunnet Alarmprisen da de spilte under SXSW i Austin i fjor. I år er de invitert tilbake, og spiller konsert fredag.