«Making a murderer»

Ny utvikling i «Making a murderer»-drapssaken. Eks-kjæreste i søkelyset

Slik vil advokaten frifinne  drapsdømte Steven Avery.

BERØMT: Steven Avery sonet først 18 år som uskyldig, før han noen år senere etter frifinnelsen ble arrestert og dømt for drapet på Theresa Hallbach. Avery er hovedpersonen i dokumentaren «Making a murderer». Foto: Netflix
BERØMT: Steven Avery sonet først 18 år som uskyldig, før han noen år senere etter frifinnelsen ble arrestert og dømt for drapet på Theresa Hallbach. Avery er hovedpersonen i dokumentaren «Making a murderer». Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Advokat Kathleen Zellner, som nå representerer den drapsdømte amerikaneren Steven Avery (54), kjent fra Netflix-dokumentaren «Making a Murderer», har denne uka sendt inn en rettsbegjæring på over 1200 sider i den hensikt å få anket dommen og frikjenne Avery, melder nyhetskanalen WBAY.

Avery, som ble verdenskjent i 2015 etter premieren på truecrime-serien, soner nå en livstidsdom for drapet på frilansfotografen Theresa Hallbach i 2005. I tv-fenomenet «Making a Murderer» fra 2015 går filmskaperne langt i å antyde at Avery og nevøen Brendan Dassey er uskyldig dømt for drapet på Hallbach.

Hevder eks-kjæreste står bak

Nå forsøker Zellner å knytte drapet til en av Hallbachs eks-kjærester, som hun mener hadde motiv og anledning til å gjennomføre drapet, skriver WBAY, som har gått gjennom de over 200 sidene av dokumentene som er gjort tilgjengelig.

Ifølge papirene argumenterer advokaten videre for at eks-kjæresten til Hallbach lurte politiet når han forklarte seg om skader på bilen til Hallbach.

Dersom ikke Avery løslates på bakgrunn av den nye informasjonen hun kommer med, har han krav på en ny rettssak, hevder Zellner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer