Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

ARKIVGLIMT FOR FRED

NY UTVIKLING I: Noen som kjenner igjen denne soldaten og hesten på Toten?

Norsk Folkemuseum og Dagbladets arkiver til folket.

NY UTVIKLING: Vi la ut dette bildet for noen dager siden og det har strømmet inn med opplysninger. Bildet er ikke fra Narum, men Starum, Østre-Toten. Men, hvem mannen er? Nei, foreløpig ingen treff, men vi venter. Foto: Dagbladet.
NY UTVIKLING: Vi la ut dette bildet for noen dager siden og det har strømmet inn med opplysninger. Bildet er ikke fra Narum, men Starum, Østre-Toten. Men, hvem mannen er? Nei, foreløpig ingen treff, men vi venter. Foto: Dagbladet. Vis mer
Arkivglimt
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,

Jeg så artikkelen "Arkivglimt for fred", med et ukjent bilde fra Østre Toten: https://www.dagbladet.no/kultur/noen-som-kjenner-igjen-denne-soldaten-og-hesten-pa-toten/68740393

Jeg bor i Trondheim nå, men er vokst opp på Kapp på Østre Toten, og følger en gruppe på Facebook som heter "Kapp". Jeg la derfor inn lenke til saken deres der, i tilfelle noen i gruppen hadde tips som kunne føre til mer kunnskap om bildet. Det har ikke dukket opp noen tips som kan identifisere mannen på bildet, men følgende tips kom: - "Helt sikkert en som tjenestegjorde ved Hærens Hesteskole på Starum. Den ble lagt ned som militær avdeling i 1985 og ble erstattet av en sivil stiftelse: Norsk Hestesenter, som lever i beste velgående i dag!" - "Ta kontakt med Starum, der er historiene bevart" - "Kontakt Rune Moe eller Totens blad v/rekaktøren, tror sikkert du kan komme videre der. Ja, sannsynligvis fra Starum." - " Dette er kløvkompaniet på Starum. De kom ofte på rekker med fjordinger forbi huset vårt opp Nylinna på Kapp den tiden."

Med andre ord tyder alt på at stedsnavnet dere oppgav, Narum, er feil, og at Starum er riktig. Det stemmer riktignok at det finnes et sted på Toten som heter Narum, men det er Starum som har vært base for kløvkompaniet, og etter hvert Sivilforsvaret.

En av medlemmene i gruppen har dessuten sendt saken videre til en av medarbeiderne på Mjøsmuseet. Der har de god oversikt over denne typen historie, og kan jo være et sted for dere å kontakte om dere ønsker å vite mer.

Håper dette var noe til hjelp.

Vennlig hilsen

Hanne Rustad

HANNE: TUSEN TAKK, dette er glimrende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!