Ny vampyrserie topper bestselgerlistene

Her har blodsugerne sex også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En ny bok om romantikk og vampyrer brakdebuterte på toppen av bestselgerlistene i USA denne uka. Og nei, vi snakker ikke om en ny bok i «Twilight»-serien, som har solgt i bøtter og spann både i Norge og USA den siste tida.

Nå har turen kommet til forfatter Charlaine Harris (57) og «The Southern Vampire Series», om barjenta Sookie Stackhouse og vampyrvennene hennes.

TV-suksessBok nummer ni i serien, «Dead and gone», kom nettopp ut i USA. Den føk rett til topps på bestselgerlistene for skjønnlitteratur, både hos New York Times, Washington Post og Publishers Weekly.

Ikke hørt om Sookie før? Bøkene har ennå ikke blitt oversatt til norsk. Men mange nordmenn har alt stiftet bekjentskap med henne gjennom TV-serien «True Blood», som begynte å gå på Canal+ i fjor høst. Det er amerikanske HBO og «Six Feet Under»-skaper Alan Ball som har laget TV-serie av vampyrbøkene. Den første sesongen ble ifølge New York Times kabel TV-stasjonens største suksess siden «Sopranos» og «Sex and the City». 14. juni er det klart for en ny sesong i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.