Ny vår for fri Carola

STOCKHOLM (Dagbladet): Carola (33) har lagt den vanskelige tida etter bruddet med Runar Søgaard bak seg og er lykkelig alene. Karrieremessig har hun aldri hatt mer å gjøre enn nå. I påsken er hun aktuell med tv-programmet «Carola».

Det er en åpenhjertig og opplagt Carola som møter Dagbladet i Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm. Mediestormen etter bruddet med kongsvingergutten og kjendispredikanten Runar Søgaard har lagt seg. Carola ser framover mot nye utfordringer: Ny popplate på engelsk, engelsk versjon av juleplatesuksessen «Jul i Betlehem», som har solgt over 300000 eksemplarer, filminnspilling, musikal i London og mye turnering rundt om i Skandinavia med variert repertoar. Og kanskje en barneplate...

Hennes førsteprioritet nå er imidlertid sønnen Amadeus (2) og seg selv. Først er det påskeferie, sammen med venner og familie på fjellet.

- Jeg nyter hver eneste dag nå, sier Carola til Dagbladet.

Tung periode

Men det har vært en tøff tid for Carola. Det legger hun ikke skjul på. Tvert imot. Carola har behov for å snakke om det. For å få tatt livet av spekulasjonene.

Hennes vanskelige periode kan kanskje høres på hennes tolkning av Lina Sandells tekster på «Blott en dag»-konserten NRK1 viser 1. påskedag. Det mener hun i hvert fall selv.

- Da jeg spilte inn plata «Blott en dag» i Oslo i 1998 var det hardt, sier Carola og ser ned i den friske salaten hun har bestilt. Det stormet i livet hennes.

Nå er forholdet med Runar over. Bruddet ble kjent i februar i år - og en ny tung periode kom.

- Både jeg og Runar visste at det ville bli heftig når bruddet mellom oss to ble kjent. Jeg satte på meg «jernlua» og lot det stå til. Samtidig som det var opprivende, var det også godt å få det ut og bli ferdig med det. Du får mye energi når du tar viktige avgjørelser i ditt liv, sier Carola.

Skryter av tryslingene

Hun fortsetter: - Livet for oss alle går jo opp og ned. Jeg forsøker å holde på den gode tida vi hadde sammen. Vi har framfor alt Amadeus, et barn vi begge skal oppdra.

- Hva synes du om medias håndtering av separasjonen?

- Det ble i grunnen som forventet. Pressen fulgte etter meg på skiferie i Trysil. Jeg visste imidlertid hvor journalistene var...

- Tryslingene ga beskjed til meg eller de jeg reiste sammen med. Jeg fikk en fin ferie, tross omstendighetene. Jeg kjørte hundespann, sto slalåm, spiste godt - og de som arbeidet i heisen og på restaurantene sa ifra hvor pressen var. Jeg fikk leve mitt eget liv.

- Tryslingene er proffe til å ta seg av kjendiser, altså?

- Ja, veldig bra! Dit vil jeg reise tilbake, ler Carola.

I farta igjen

Det er ikke bare det tidligere ekteskapet med Runar Søgaard som gjør at Carola har et nært forhold til Norge. Det var i Oslo hun søkte trøst da bruddet ble kjent, blant annet hos Morten Harkets ekskone, Camilla Malmquist.

- Jeg liker dere nordmenn. Dere er så jordnære. På med lusekofta, samtidig som dere har bra kafeer og uteliv. Jeg tror dere har større evne til å glede dere over de små ting enn oss svensker, sier Carola, idet to stockholmsfruer kommer bort til bordet vi sitter og sier at de støtter henne. De synes hun er en tøff jente. Carola synes det er trivelig med oppmerksomhet, og er glad for all den varme omtanken hun har fått i den tunge tida. Skjønt; Carola er ikke typen som setter seg ned og synes veldig synd på seg sjøl. Det er opp og fram. Videre.

- Men omtanken har varmet veldig.

- Hvilket forhold har du til Runar nå?

- Vi er veldig gode venner, og jeg ønsker bare det beste for ham, sier Sveriges største kjendis. tommy.fossum@dagbladet

«Du får mye energi når du tar viktige avgjørelser i ditt liv.» CAROLA

LENGTER MOT VÅR: Carola har hatt en tøff vinter privat, etter at hun og ektemannen, kjendispredikanten Runar Søgaard, har tatt ut seperasjon.