Ny vår med ny stil

Da hun var 18 ble hun «hypet» som århundrets norske rock-sensasjon. Men allerede etter to album med gruppa Weld takket Vibeke Saugestad (22) for seg. Nå er hun med i rockebandet Thelyblast, som debuterer med ablumet «Cloud 9»

Thelyblast, Vibeke Saugestads nye rockeband, har noe å leve opp til med debutalbumet «Cloud 9». Og selv om det nye bandet har en langt smalere appell enn gruppa som gjorde henne berømt, var Vibeke aldri i tvil.

- Jeg visste ganske tidlig at jeg ville satse på Thelyblast, sier hun.

Weld var feil

For som Trond Viggo sang en gang for lenge siden; det handler om å «finne seg sjæl». Og i den grad Vibeke Saugestad følte seg en smule fremmed i det godt voksne Weld-orkestret, er hun åpenbart mer på bølgelengde med sine nye lekekamerater.

- Jeg satt hele tida med en følelse av at det var litt feil, forteller hun om tida i Weld.

Allerede høsten 1995 ymtet Vibeke frampå om at hun hadde andre planer. Et år seinere sluttet hun, og Weld ble oppløst.

- Jeg hadde behov for å ta tak i musikken sjøl. I Weld var ting ganske satt. Nå har jeg vært med på alt fra starten, forteller hun.

Både hun og brødrene Svein og Jørgen Lauritzen er spent på responsen fra Vibekes ikke ubetydelige tilhengerskare.

Vil overraske

- Mange trodde sikkert at jeg skulle komme tilbake med noe helt annet. De vil nok bli overrasket. Jeg håper folk vil gi oss litt tid, sier Vibeke Saugestad.

For det er ikke mange Weld-toner å spore i Thelyblast. Og det er ikke bare det musikalske uttrykket som har forandret seg siden musikkbladet Beat proklamerte at dette var damen som skulle redde Rocke-Norge. Det karakteristiske røde håret som tidvis lå over det småsjenerte ansiktet som tunge gardiner er også borte. Men stilskiftet er ikke bevisst, skal vi tro henne selv.

- Mange er opptatt av at jeg har klippet meg. Men det er da ganske normalt å klippe håret, er det ikke?

<B>LYSERE TIDER:</B> Nytt band, ny stil. Med trioen Thelyblast står Vibeke Saugestad mer på egne bein. Her godt forankret av brødrene Svein (t.v.) og Jørgen Lauritzen.