Ny venstreside?

Livsnyter-sosialistene er her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dere har bare tatt vekk de ekleste delene av sosialismen og servert den i ny individ-tilpasset innpakking. Dette er same shit, new wrapping, sier Torbjørn Røe Isaksen (26). Unge Høyre-lederen slår til mot boka «Tredje venstre - for en radikal individualisme», skrevet av Magnus Marsdal (30) og Bendik Wold (24).

OVER NØKTERNE KOPPER

med svart kaffe på kafé Norrøna er de to forfatterne Marsdal og Wold inne i en til dels høylytt samtale med Unge Høyre-leder Røe Isaksen.

-  Hvis det er noen som har samme innhold i ny pakke. så er det de ungkonservative. Du bruker hettegenser og duffelcoat, men alle vet at politikken din er den samme som striglete næringsliv folk står for. Du skifter sikkert til dress og slips når du kommer hjem, svarer Magnus Marsdal.

Han er journalist i Klassekampen, mens medforfatteren Bendik Wold er litteraturredaktør i Morgenbladet. Begge har bakgrunn i politisk arbeid. i RV, SV og Attac.

OPPRØRET MOT

WTO-møtet i Seattle i 1999 var begynnelsen på engasjementet i det de kaller den nye venstresida. Den viktigste forskjellen fra dens forgjengerne, er forholdet til individet. «Venstresida må være individualistisk. Kollektive løsninger er til for å gi individet frihet.» Dette er bud nr. én i bokas ti bud for den nye venstresida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer