Ny versjon etter slakt

Den norske kinofilmen «Etterfølgeren» skal relanseres: Produsentene har tatt kritikken på alvor og vil presentere en kortere film, med mindre preik og mer action. Målet er å få den med på neste års filmfestival i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men hovedårsaken til at de tror filmen fortjener en ny sjanse er tildelingen av Nobels fredspris til den internasjonale kampanjen mot landminer. «Etterfølgeren» handler om den norske mineryddingseksperten Johan Stensrud (Terje Strømdahl) og hans arbeid i Mosambik.

- Fredsprisen gjorde filmen aktuell på en ny måte, sier Oddvar Bull Tuhus i NRK Drama.

- ... og var en enorm stimulans, sier Sverre Pedersen i Studio Regin.

Utlandet

Bull Tuhus og Pedersen har produsert filmen sammen - og har hatt kontakt med fredsprisvinner Jody Williams og hennes kampanje under arbeidet. De håper på drahjelp fra prisutdelingen til relanseringen av filmen.

- Prisvinnerne var også begeistret for den første utgaven, og ville gjerne bruke den i sin kampanje, sier Sverre Pedersen.

Produsentene håper den økte oppmerksomheten omkring landminer kan skape et marked for filmen i utlandet - målet er å få den med på filmfestivalen i Berlin i februar. Det er mer usikkert om de vil forsøke å sette filmen opp på norske kinoer igjen.

Kritisert

«Etterfølgeren» ble kritisert for å være for pedagogisk - i skolefjernsynsk forstand - da den hadde premiere under Haugesund-festivalen. Billettsalget har vært katastrofalt dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer