Ny «World of Warcraft»-feber

Flere tusen i kø over hele landet for utvidelsen.

(Dagbladet.no): På slaget midnatt i natt ble ekspansjonspakken «The Burning Crusade» til det populære onlinerollespillet «World of Warcraft» lansert.

Over førti spillbutikker holdt nattåpent over hele Norge, og oppslutningen ble deretter:

- Det var vært kjempelange køer overalt i landet, hittil har jeg hørt fra Bergen, Trondheim i tillegg til at jeg var rundt omkring ved de forskjellige butikkene i Oslo, forteller Kjetil Walseth i Vivendi Universal Games til Dagbladet.no.

- Flere tusen mennesker har stått i kø tilsammen. Veldig mange av disse kom mot slutten, men noen få ivrige spillere ventet hele dagen. Jeg er selvfølgelig kjempefornøyd, det er utrolig morsomt at så mange er så dedikerte at de stiller opp på en nattlansering som dette, sier Walseth.

Stort i Norge

Walseth vil ikke gå ut med tall på hvor mange spill som ble solgt i natt, men det er ikke utenkelig at rundt 50.000 eksemplarer vil bli solgt i løpet av svært kort tid.

Over hele verden er det nå over åtte millioner mennesker som spiller «World of Warcraft», og ifølge det Dagbladet.no kjenner til kan så mange som 70.000 av disse spillerne befinne seg i Norge.

- Jeg regner med at stort sett alle som spiller «World of Warcraft» også vil kjøpe utvidelsespakken, sier Walseth til Dagbladet.no.

I GODT SELSKAP? Ole Rand-Henriksen fra Nesodden hadde forhåndsbestilt «WoW»-utvidelsespakken «The Burning Crusade», og brukte i stedet tiden blant alver og krigere på Egertorget i Oslo. Foto: FRANK LYNUM
I GODT SELSKAP? Ole Rand-Henriksen fra Nesodden hadde forhåndsbestilt «WoW»-utvidelsespakken «The Burning Crusade», og brukte i stedet tiden blant alver og krigere på Egertorget i Oslo. Foto: FRANK LYNUM Vis mer

Forhåndsbestilt

21 år gamle Ole Rand-Henriksen fra Nesodden hadde forhåndsbestilt den nye utgaven.

I stedet for å stå i kø deltok han i en tre timer lang konkurranse på «World of Warcraft»-showet som ble avholdt på Egertorget i Oslo. Han endte opp med en plakat og en genser.


- Jeg har egentlig ikke plass til plakaten, så jeg får prøve å selge den på Internett, forteller han til Dagbladet.

Fikk du ikke spill?

- Vi fikk en ganske bra kø før vi åpnet, og det strømmet til med enda flere folk da konkurrentene ble utsolgt. Vi er kjempefornøyde med hvordan det gikk, men registrerer at det kom overraskende få samlerutgaver i forhold til etterspørselen, sier Magnus Tellefsen i spillbutikken Game (tidligere Spiderman) til Dagbladet.no.

Dette betyr at håpet er ute for de som ikke møtte opp på midnattssalget:

- De som har reservert spillet har frist ut den 16. på å hente det, så vi vet ikke før i morgen hvorvidt vi har noen til overs, men jeg regner med det blir mulig å sikre seg et eksemplar hvis man dukker opp klokken 10.00 onsdag den 17.

I skrivende stund er det også noen samlerutgaver igjen på Free Record Shop på Egertorget i Oslo, men det spørs hvor lenge de varer ...

- Jeg har vanskelig for å se for meg noen annen tittel i år som skal kunne matche dette. Men jeg både håper og tror at både «Halo 3» og «Metal Gear Solid 4» vil kvalifisere til nattåpent i butikken. Vi får se, det er ennå en stund igjen, sier Tellefsen.


- Høy stemning

Dagbladet.nos egen «World of Warcraft»-ekspert Eugene Brandal Laran vil ikke fortelle hvor lenge han satt oppe og spilte «Burning Crusade» i natt, men virket en smule trøtt på jobben i dag tidlig:

- Det var veldig høy stemning blant de som hadde sikret seg spillet. Hellfire Peninsula var full av horder og allianse som løp rundt og drepte dyr - og hverandre. Mange trakk også inn i de nye instancene Hellfire Ramparts og The Blood Furnace. Mye av chattingen gikk også med på å vise frem nye våpen, forteller Brandal Laran, og legger til:

- De tapreste av de tapre bevegde seg også over til neste område, der de møtte enda større utfordringer i Coilfang Reservoir. Dette var ikke for kyllinger.

«The Burning Crusade» er en ekspansjonspakke til «World of Warcraft», og krever derfor at du har dette installert på maskinen fra før.

FØRST I KØEN: Jørgen Førde hadde stått i kø siden klokka ti på formiddagen mandag, og fikk sin velfortjente samlerversjon av «Burning Crusade».
LANG KØ: I tiden opp mot midnatt ble køene utenfor spillbutikkene lange.