Ny X-agent

Ikke før har Mulder forsvunnet og Robert Patrick ankommet, før enda en ny agent ankommer «X-Files» leiren.

Den nye agenten skal spilles av Annabeth Gish («Mystic Pizza») og skal først være med i en historie som går over over tre episoder. Seriens skaper, Chris Carter, ønsker at den nye agenten skal bli en fast del av showet - men det kommer helt an på om hun blir populær blant fansen.

Forsvinner Scully?

John Dogget (spilt av Robert Patrick) ankom serien i den åttende sesongen. Mulder (David Duchovny) blir kidnappet av romvesener i slutten av serien, og spiller bare i 11 av denne åttende sesongens episoder. Den nye agenten tilførte serien nytt blod og seertallene har steget med over åtte prosent, skriver Mr. Showbiz.

Vi har opplevd stor suksess med Robert Patricks nye karakter, og vi håper å utvide karakteruniverset videre med Gish sin nye FBI-agent, sier Chris Carter.

Det er ikke meningen at Annabeth Gish på sikt skal erstatte Dana Scully (spilt av Gillian Anderson), som har hatt suksess på kino i kostymedramaet «The House of Mirth». Både Patrick og Gillian Anderson har kontrakter for en niende sesong.

FBI-agenten som Gish skal spille har erfaringer fra X-saker. Hun er ekspert på ritualistiske drap, og har også hatt et forhold til John Doggett i sin fortid. Dermed blir den seksuelle spenningen som har vært et av seriens kjennetegn ført videre - også uten spenningen mellom Mulder og Scully.

«X-Files» sendes på TV2, som også har kjøpt inn den åttende sesongen av serien.

Foto: SCANPIX/REUTERS
Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Foto: SCANPIX/REUTERS
ANNABETH GISH er klar for «X-Files»Foto: IMDB