<strong>YLVIS:</strong> Her fra Rockefeller Center i New York. Ylvis uppträder på The Today Show utanför Rockafeller Center.
Foto: Linus Sundahl-Djerf
YLVIS: Her fra Rockefeller Center i New York. Ylvis uppträder på The Today Show utanför Rockafeller Center. Foto: Linus Sundahl-Djerf Vis mer

Ny Ylvis-video fjernet fra Youtube

- Vi har foreløpig ikke kommet til bunns i problemet, sier TVNorge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld var det premiere på Ylvis' nyeste musikkvideo Massachusetts på talkshawet «I kveld med Ylvis».

I morgentimene i dag var videoen sett godt over 300 000 ganger på Youtube. Så forsvant den fra videonettstedet.

- Det har rett og slett skjedd noe rart med kontoen vår, og det er flere videoer som er berørt. Vi har foreløpig ikke kommet til bunns i problemet, men Youtube jobber på spreng med saken. Vi håper de finner en løsning snart, så vi får videoene våre tilbake på nett, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, til Dagbladet.

Hard kost
I kommentarfelt og på sosiale medier er det blitt spekulert i om videoen, som blant annet tøyser med homofili og bruker flere banneord, ble fjernet med vilje på grunn av kontroversielt innhold. Det avkrefter mediesjefen.

- Jeg ser at det er spekulert i at videoen ble for hard kost for amerikanerne slik at vi eller Youtube bevisst har fjernet den. Det kan jeg avkrefte. Vi vil gjerne vise fram videoen. Den hadde hatt over 315 000 views i dag morges da den gikk ned, og den ble linket til fra veldig mange nyhetssider. Den har blitt delt veldig mange ganger på Twitter, så vi håper selvfølgelig på å få den ut igjen så raskt som mulig.

Fox fjernet
Tidligere i høst ble videoen The Fox en verdenshit nærmest over natta. Kort tid etter sangen var uten på Itunes ble den igjen fjernet på grunn av opphavsrettanklager.

<strong>TALKSHOW:</strong> Videoen til Massachusetts ble vist på brødrenes talkshow i går kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TALKSHOW: Videoen til Massachusetts ble vist på brødrenes talkshow i går kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ingen i apparatet rundt brødrene ønsket å kommentere nøyaktig hvorfor låta ble fjernet, men låta kom raskt tilbake på nettstedet.

- Papirarbeidet løste seg heldigvis så raskt som forutsett, og det blir spennende å se hvordan den fantastiske viral-oppturen vil påvirke salg og videre spredning. Medieinteressen fra utlandet har bare økt den siste uken, og interessen på sosiale medier, YouTube og nett generelt øker kraftig, så dette ser fortsatt bare positivt ut, skrev Guttorm Raa i plateselskapet i en sms til Dagbladet den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer