Nyansene bak hijaben

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJAB: Som vanlig har hijab-debatten endt opp i sidegate – for og imot hijab hos norsk politi. Det er viktig å ta standpunkt – selv er jeg imot – men når dette blir det eneste målet med debatten, forsvinner en del nyanser. Dette svekker vår kollektive forståelse av det fenomenet vi skal ta stilling til. Og det er synd, all den tid denne beslutningen berører mange mennesker; målet bør ikke bare være handling, men forståelse.

En av dem som bidrar til denne ensrettingen er Hege Storhaug. Som så ofte før velger hun (Dagbladet 11.02.09) å overse en bestemt gruppe blant de berørte: Hun har ennå ikke tatt inn over seg at det finnes kvinner som av egen fri vilje velger å bære hijab – selvstendige og såkalt moderne kvinner, som i like høy grad som henne er klar over at mange muslimske kvinner lever i skyggen av Mannen. Storhaug og alle andre som jobber mot undertrykking, gjør en viktig jobb, la det være klart. Men ville de ikke gjøre en like god jobb om de nå innrømmet at hijab ikke alltid, ikke nødvendigvis må være undertrykkende? For det finnes åpenbart mange eksempler på dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer