MS «Fridtjof Nansen»

Nybø etter oppvaskmøtet: - I strid med loven

Mandag møttes næringsminister Iselin Nybø (V), Hurtigruten og sjømannsorganisasjonene til oppvaskmøte for å nøste opp i situasjonen rundt «Mission Impossible»-skipet. Der klargjorde Nybø departementets standpunkt overfor partene.

SKIP: Hurtigrutens MS «Fridtjof Nansen» er blitt gjenstand for en betent konflikt etter at det ble chartret i forbindelse med innspillingen av «Mission: Impossible». Foto: Lars Eivind Bones
SKIP: Hurtigrutens MS «Fridtjof Nansen» er blitt gjenstand for en betent konflikt etter at det ble chartret i forbindelse med innspillingen av «Mission: Impossible». Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er av den oppfatning at virksomheten som drives om bord på MS «Fridtjof Nansen» er i strid med loven og lovens intensjon. Et NIS-registrert skip kan ikke ligge til kai i Norge og drive hotellvirksomhet, slik som det gjør i dette tilfellet, sier Nybø til Dagbladet etter møtet.

Hun var tydelig på at departementet nå arbeider med å endre gjeldende forskrift for å presisere denne forståelsen.

- Partene kom ikke til enighet, men det tror jeg ingen kunne forvente heller. Det var likevel greit å avholde møtet for å få sortert og ryddet opp i de ulike delene av saken. Jeg oppfattet Hurtigruten som forstående og imøtekommende, sier næringsministeren.

Kalte inn til oppvask

Næringsministeren, Hurtigruten, Fellesforbundet, Sjømannsforbundet, Sjøoffiserforbundet og Maskinistforbundet deltok på møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer