Debatt: Sykehusstriden i Oslo

Nybygg viktig for smittevern

Utfordringene Bjørg Marit Andersen peker på understreker bare hvor viktig det er å få på plass nye bygg for Oslo universitetssykehus - så raskt som mulig.

GOD TID: Vi har god tid på å finne gode løsninger sammen med fagmiljøene. De nye sykehusbyggene i Oslo er på ingen måte ferdig tegnet, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GOD TID: Vi har god tid på å finne gode løsninger sammen med fagmiljøene. De nye sykehusbyggene i Oslo er på ingen måte ferdig tegnet, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Meninger

Det er lett å dele Bjørg Marit Andersens bekymringer når det gjelder smittevern i sykehus, spesielt med tanke på utfordringer rundt antibiotikaresistens.

Når det er sagt, er det liten tvil om at nye og moderne bygg vil være et viktig tiltak for bedre smittevern i sykehuset vårt. Det vil være enklere å drive smitteforebygging og -kontroll i nye bygg enn i mange av dagens gamle bygg. Ensengsrom med egne bad og toaletter, enklere overflater å holde rene, bedret ventilasjon er eksempler på tiltak som vil bidra sterkt til redusert smittespredning.

Det forutsetter selvsagt at de nye byggene planlegges godt og med tanke på dette. Det kan vi betrygge alle med at vi gjør. Vi har god tid på å finne gode løsninger sammen med fagmiljøene. De nye sykehusbyggene i Oslo er på ingen måte ferdig tegnet.

Utfordringene Andersen peker på understreker bare hvor viktig det er å få på plass nye bygg for Oslo universitetssykehus - så raskt som mulig.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.