Nydelig fra nord

Vakker og humoristisk kokebok med nordnorske spesialiteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Fiskeren foretrækker at gaa og intet bestille, fremfor at arbeide paa den jord, der ligger omkring hans bolig.» Ordene tilhører en distriktslege ved navn Moland, som arbeidet i det nordnorske fiskeværet Lebesby på slutten av forrige århundre, og danner en slags uuttalt ramme rundt Sissel Horndal og Mareno Storeides nydelige kokebok «Ro, ro til fiskeskjær».

Erotikk

Som et forsinket svar på tiltale, viser billedkunstneren Horndal og Lofot-kokken Storeide hva nordnorske hjerter virkelig banker for - i deres oppfatning fisk og erotikk.

Boka består av 12 humørfylte og vakre bilder med uvanlige, nordnorske motiver, og 38 Storeide-oppskrifter på kav nordlandsk. Prosjektet er interessant også for dem som ikke har en spesiell pasjon for landsdelen. Illustrasjonene er en vakker og original måte å unnslippe den tidstypiske, forflatede visualiseringen av mat som de fleste kokebøker støtter seg til. Storeides oppskrifter er en humoristisk overbringing av nye og gamle fiskeretter. Den uhøytidelige dialektfomen skaper en helt annen nærhet til matlagingen.

Tvilsom

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer