Nydelig om kjærligheten

Vidunderlig vakker kjærlighetsfortelling fra etterkrigstidas Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det skal godt gjøres å lage en bestselger om kunst og galskap, kjærlighet og krig uten at det blir spekulativt melodrama. Italienerinnen Milena Argus har klart det med en beskjeden liten roman som går rett til hjertet. I hvert fall på en lettrørt romantiker.

Utemmet kvinne

En ung kvinne forteller historien om sin sardinske bestemor. Bestemor var usedvanlig vakker, men frierne forsvant etter hvert. Bestemor hadde for sterkt følelsesliv, hun klarte ikke å tøyle sine forelskelser, og da hun ble fortvilet skar hun seg opp. Engang hoppet hun i brønnen, men ble reddet. Da krigen kom, bodde en flyktning hos dem som hadde mistet alt. Han fridde i medlidenhet. Hun hylte at hun ikke elsket ham. Han svarte rolig tilbake at han heller ikke elsket henne, men han hadde gledespikene så hun skulle få slippe alt ekteskapelig.

Rå kjærlighetsfortelling

«Kvinnen fra månen« er skrevet i et sobert, litt humoristisk, lett og flytende språk. Kjærlighetshistorien skal vise seg nokså rå. For at ektemannen skal få råd til tobakk, tilbyr bestemor seg å gjøre det gledespikene gjør. Hun mottar for hver gang samme sum en gledespike ville mottatt. Hun legger pengene samvittighetsfullt til side, med unntak av en liten sum til ektemannens tobakk. Det blir et underlig ekteskap uten noe form for nærhet, men en svært avansert erotikk. Hun higer etter kjærtegn hun aldri får. Tvetydig nok er ektemannen en ytterst sympatisk og vennlig mann som åpenbart elsker sin kone høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer