R. Kelly:

Nye anklager mot R. Kelly etter avslørende video

Overgrepsanklagene mot R&B-artisten R. Kelly forsetter etter en ny video har kommet frem i lyset.

I HARDT VÆR: R.Kelly er i hardt vær om dagen ettersom flere og flere overgrepsanklager hagler mot R&B-artisten. Foto: AP
I HARDT VÆR: R.Kelly er i hardt vær om dagen ettersom flere og flere overgrepsanklager hagler mot R&B-artisten. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I januar slapp nyheten om at Lady Gaga trekker sangen «Do What You Want», som en reaksjon til overgrepsanklagene rettet mot R&B-artisten R. Kelly (Robert Sylvester Kelly).

Siden den gang har flere artister fulgt etter, samtidig som anklagene hagler mot artisten.

Det er i den avslørende dokumentaren «Surviving R. Kelly» flere angivelige ofre forteller at de skal ha blitt utsatt for overgrep av R&B-rapperen.

Avslørende video

Nå hevder CNN at de har sett en video av R. Kelly som angivelig har sex med en fjorten år gammel jente.

Det er en anonym kilde som skal ha levert videoen til myndighetene i Cook County i Chigago.

Advokaten som representerer vedkommende, Michael Avenatti, beskriver imidlertid innholdet i videoen. Det har han også beskrevet på Twitter.

- Min klient kjenner til identiteten til jenta og R. Kelly. Han identifiserte begge to i videoen. Han jobbet for R. Kelly, og har kjent han lenge. Han har også møtt jenta ved flere anledninger, forteller han til nettstedet.

Avenatti innrømmer at han er usikker på om det foregår en spesifikk etterforskning i saken mot R. Kelly.

- Vi er usikre på om det er noe ny informasjon i saken mot Mr. Kelly. Vi har ikke blitt kontaktet av noen som helst. Ingen ny informasjon eller noen fra politiet, sier han.

Advokaten Gloria Allred har også reagert etter hun fikk høre om videoen. Hun tror nemlig at jenta hun representerer kan være den samme som i videoen.

- Jeg er rystet over at denne videoen har blitt vist til pressen, og andre som ikke er politiet. Om det viser seg at det er jenta vi representerer vil vi gjøre alt for å beskytte henne og hennes rettigheter, sier hun til Washington Post.

Avviser anklagene

Torsdag forrige uke uttalte en av R. Kellys advokater, Steve Greenberg, seg om saken.

Han sier han ikke visste om videoen som angivelig ble brakt frem i lyset allerede i april ifjor.

- Telefonene og e-postene jeg har fått var første gang jeg hørte om disse anklagene. Mr. Kelly mener ikke han har vært innvolvert i noe ulovlig handling, av noen som helst grad noensinne, sier han i uttalelsen, ifølge Washington Post.

Heller ikke R. Kellys side skal ha hørt noe fra politiet angående videoen.

Myndighetene i Cook County i Chigago ønsker ikke bekrefte om det foregår en etterforskning eller ikke, ifølge Washington Post. CNN melder imidlertid at to anonyme kilder kan bekrefte at det er satt sammen en gruppe til å se på anklagene.

I HARDT VÆR: I dokumentaren «Surviving R. Kelly» forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av R&B-rapperen R. Kelly. Video: CNN Vis mer

Skal ha truet angivelig offer

Faith Rodgers (21) er et av R. Kellys angivelige ofre. I januar hevdet hun at sangeren har truet henne i etterkant. Dette meldte The Guardian.

Rodgers saksøker Kelly for angivelig å ha smittet henne med en kjønnssykdom med vilje, for å ha låst henne inne på et rom, og for å ha utsatt henne for «smertefull sex uten samtykke».

På en pressekonferanse i New York i januar sa Rodgers, sammen med advokat Gloria Allred og sin mor, at sangeren har sendt henne et brev der han truer med å avsløre intime detaljer om henne dersom hun ikke dropper anklagene.

- Vil bli avslørt

Konferansen ble holdt i påvente av et møte mellom Rodgers og New York-politiet angående søksmålet, som ifølge Page Six skulle finne sted samme dag.

- Vennligst råd din klient, Ms. Rodgers, til å avslutte disse hjerteløse forsøkene på å ødelegge min musikalske arv for sin egen personlige, egoistiske berikelse. Hvis søksmålet opprettholdes, vil hun i prosessen bli avslørt for offentligheten, stod det ifølge Variety i brevet.

Brevet truet med sanksjoner mot Rodgers, og hevder at en motanmeldelse er på vei.

- Mine advokater er forberedt på å finne testresultater som motbeviser anklagene om kjønnssykdommer, og ti menn vil vitne under ed om sexlivet hennes. Hvis Ms Rodgers bryr seg om sitt gode navn og rykte, bør hun slutte å delta i denne negative kampanjen.

Brevet skal være signert R. Kelly.

Kellys advokat Steve Greenberg nekter for at klienten hans har sendt brevet, og sier det «ikke ser ekte ut».

- Det ble åpenbart verken forfattet, signert eller sendt på vegne av Kelly. Han skriver ikke brev, sa han til The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer