Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Many Saints of Newark»

Nye avsløringer om «Sopranos»-film

«Game of Thrones»-regissør stepper inn i mafiaunivers.

COMEBACK: Etter 11 års pause inntar «Sopranos»-universet kinoskjermene i filmen «The Many Saints of Newark». Nå er filmens regissør bekreftet. Foto:
COMEBACK: Etter 11 års pause inntar «Sopranos»-universet kinoskjermene i filmen «The Many Saints of Newark». Nå er filmens regissør bekreftet. Foto: Vis mer

I våres kunne «Sopranos»-skaperne glede fansen med nyheten om at det blir et gjensyn med verdens mest kjente mafiafamilie i en kommende forhistoriefilm basert på den klassiske TV-serien.

Nå begynner brikkene å falle på plass for filmen med arbeidstittelen «The Many Saints of Newark».

Denne uka ble det bekreftet at HBO-veteranen, Alan Taylor, blir filmens regissør, skriver Deadline. Taylor har tidligere regissert flere episoder av «The Sopranos» og også vunnet en Emmy i 2007 for «beste regissør» for episoden «Kennedy og Heidi» i seriens sjette og siste sesong.

EMMY: Alan Taylor vant pris for episoden «Sopranos»-episoden «Kennedy og Heidi». Foto: AP / NTB Scanpix
EMMY: Alan Taylor vant pris for episoden «Sopranos»-episoden «Kennedy og Heidi». Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Actionfylt blodbad

Siden har regissøren jobbet med store serier som «Game of Thrones», «Six Feet Under» og «Lost», og blockbusterfilmene «Thor: The Dark World» og «Terminator: Genisys». Regissørens bakgrunn gir et godt grunnlag for å kunne si at «The Many Saints of Newark» vil bli et actionfylt blodbad, skriver Vulture.

Serien om den amerikansk-italienske familien er ansett som en av de største TV-serien noensinne laget, og ble sendt første gang på HBO i 1999. I løpet av sine åtte år har serien vunnet 21 Emmy og 5 Golden Globes fra 111 nominasjoner.

SERIESKAPER: Produsent og manusforfatter av «The Sopranos», David Chase, er nå aktuell med filmen «The Many Saints of Newark». Foto: AP / NTB Scanpix.
SERIESKAPER: Produsent og manusforfatter av «The Sopranos», David Chase, er nå aktuell med filmen «The Many Saints of Newark». Foto: AP / NTB Scanpix. Vis mer

Newark-opptøyer på 1960-tallet

Serieskaperne, David Chase og Lawrence Konner, har valgt å ikke legge filmens handling til der serien avsluttet i 2007. Ifølge Deadline skal filmen foregå på 1960-tallet og omhandle hva som skjer i tiåra før mafiaboss, Tony Soprano, tar over maktposisjonen som Soprano-familiens øverste leder og ta for seg tida rundt raseopptøyene i byen Newark i delstaten New Jersey.

Dette var en epoke med store spenninger mellom de italienske og afroamerikanske innbyggerne. Foruten de sivile, var konfliktnivået spesielt dødelig for gangstere på begge sider, skriver Deadline. Det splittede samfunnet i Newark kulminerte i opptøyene i 1967.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media