Nye billetter kan bli tilgjengelige

Les dette før du svir av titusener på svartebørsen.

IVRIGE «BELIEBERE»: Da Justin Bieber gjestet Norge forrige gang, inntok over 5000 jenter operataket i Oslo. Nå er det mange fans der ute som er villige til å betale dyrt for å få med seg konsertene i april.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
IVRIGE «BELIEBERE»: Da Justin Bieber gjestet Norge forrige gang, inntok over 5000 jenter operataket i Oslo. Nå er det mange fans der ute som er villige til å betale dyrt for å få med seg konsertene i april. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Da det ordinære salget av Justin Bieber-billetter startet klokka 09.00 i går, hadde utsalgsstedet Billettservice 125 000 unike brukere inne på siden.

40 minutter etter at startskuddet gikk, hadde «belieberne» rensket bort alt som var igjen av de totalt 42 000 billettene.

Dagbladet erfarer at det er flere telefonreserverte billetter som fortsatt ikke er hentet, og som vil bli lagt ut fortløpende om et par dager.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Billettservice for en kommentar.

12-åringer byr Men det har foreløpig ikke hindret mange av ungpikeidolets svært dedikerte tilhengere til å ty til svartebørsen for å tak i billetter.

Kort tid etter at Billettservice ropte «utsolgt», oppsto det flere kjøp- og salgsgrupper på Facebook.

Facebook-arrangementet «JB Billetter som byttes osv» florerte i går av etterspørsler fra desperate fans helt ned i 12-årsalderen som var villige til å grave dypt i lommeboka.

Byr 25 000 En av brukerne annonserte at hun hadde to såkalte «Golden Circle»-billetter for salg, som ordinært kostet 885 kroner per stykk. Kort tid etter fikk hun bud på 6400 kroner for begge.

HØYT LYDNIVÅ: Bieber-fansene på Operataket sto i timesvis og ropte på Bieber før han til slutt entret scenen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
HØYT LYDNIVÅ: Bieber-fansene på Operataket sto i timesvis og ropte på Bieber før han til slutt entret scenen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Dagbladet fikk i går flere henvendelser fra frustrerte fans uten billett.

«Jeg har sett folk som er villige til å bruke alle konfirmasjonspengene sine, altså over 20 000 kr på TO billetter», skrev en billettsøkende fan til Dagbladet.

På Facebook-gruppen fikk ei jente med to såkalte «meet & greet»-billetter bud på 25 000 kroner etter kort tid.

- Ulovlig, men ikke straffbart - Det som er helt klart er at det er strengt forbudt å selge billetter for høyere pris enn det som var den ordinære billettprisen, sier forbrukerombud Gry Nergård til Dagbladet.

-Verken at det i dette tilfellet dreier seg om barn ned i 12-årsalderen, at det er private aktører, eller at det foregår i sosiale medier som Facebook, har en innvirkning på loven, sier hun.

Ifølge forbrukerombudet er ikke svartebørssalg en straffbar handling, men dersom noen har kjøpt en Bieber-billett for mer enn hva den i utgangspunktet ble kjøpt for, har de rett til å få tilbake mellomlegget (se faktaboks).

- Om de velger å kontakte den de kjøpte billetten av for å kreve dette må de vurdere selv. Men de skal iallfall vite at de har rett til det, sier Nergård.

- Fjerner innhold Da Dagbladet kontaktet Facebook torsdag kveld, var de ikke klar over problemet.

SKAPER HYSTERI: Tenåringsidolet Justin Bieber. Foto: AFP/NTB Scanpix
SKAPER HYSTERI: Tenåringsidolet Justin Bieber. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

- Men hvis det er noe som strider mot lokale lover og regler, så er det heller ikke tillatt hos Facebook, sier Facebooks talsperson i Norden, Frida Löwengren.

- Når det foregår regelbrudd, så vil vi på generelt grunnlag fjerne innholdet. Det kan for eksempel innebære å stenge en gruppe, forklarer Löwengren.

Også nettsider som Biljetshop.se og Viagogo.com selger Bieber-billetter til langt over ordinær pris.

Forbrukerombudet har tidligere rettet krass kritikk mot Viagogo.com, og advarer mot å kjøpe billetter gjennom nettstedet.

- Dette er i direkte strid med norsk lov, og vi vil gripe inn, sa Nergård til Dagbladet i starten av uken.

De dyreste billettene på Viagogo.com kostet i går kveld over 47 000 kroner.

Barneombudet sier til Dagbladet at de ikke ønsker å uttale seg i saken, da dette ligger utenfor deres arbeidsområde.