Nye Bislett er et luftslott

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA BYRÅDSLEDER ERLING LAE

tidlig på året sa, at nå må vi «kutte i svingene» for å få Nye Bislett stadion på plass til Golden League-stevnet sommeren 2005, antydet han at her fantes ikke tid for innsigelser og protest. Og ganske riktig har gruppelederne i H, AP og FrP dunket gjennom en flertallsbeslutning om at nå skal gamle Bislett rives, uten at det rehabiliteringsforsalg ble tatt på alvor, som de fleste vil si gir den bredeste, billigste, mest folkekjære løsning. Lae har gjort det samme som USAs president ett år før ham: bestemt seg for å bombe, uten å lytte til sakens realiteter.

REALITETENE

kommer på bordet nå, i form av en lovlighetsklage fra

representantene fra V og RV, som mener at Oslo bystyre har vedtatt en reguleringsplan som ikke er ferdig utarbeidet. Dette strider mot loven. Vedtaket er antagelig ugyldig. Klagen må tas opp av Fylkesmannen og kan neppe avvises. Samtidig anmoder man byens ordfører om at han sørger for at rivingen av stadionbygget utsettes til klagen er ferdigbehandlet.

Klagen går i korthet ut på, at reguleringen for Bislett stadion inneholder tre elementer: stadionbygget, føringen av Bislettgata, friområdet Lille Bislett. Vedtaket i Oslo bystyre 14.4. sier uttrykkelig at de to siste elementene vil bli klargjort først på et senere tidspunkt. I avtalen inngått mellom Oslo kommune og Riksantikvaren hösten 2003 var det imidlertid understreket, at reguleringsplanen måtte ses på som en helhetsløsning, der ingen enkeltdel kunne løsrives.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.