Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye bøker på norsk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ha en uhyggelig påske!

1. William Gibson: «Nevromantiker»

Årets favoritt: En futuristisk cyberpunk-klassiker fra 1984 som omsider er ute på norsk. Kulissene minner om kultfilmen «Blade Runner», og den hektisk pulserende handlingen foregår i et samfunn der datahacking, bioteknologiske inngrep og brutale maktkonsentrasjoner preger hverdagen. 2. Alf R. Jacobsen & Ingvald Thuen: «Typhoon»

Årets norske: Spionromanen død? Ikke tale om. Ikke ifølge roman nummer to om spesialetterforsker Randolf Hammer som må avverge en internasjonal eksplosjon med Norge som senter.3. Paul Shipton: «Billy Maldoon i fryktens hage»

Årets barnekrim: Fabelaktig morsom roman i hardkokt detektiv-stil, der en vanlig villahage er forvandlet til et livsfarlig konfliktmiljø. Chandler og Darwin i skjønn forening.4. Robert Eversz: «Sigøyner-hjerte»

Årets amerikanske: Forfatteren bak «En kule for Elvis» er tilbake; denne gangen med en paranoid thriller fra Mellom-Europa.5. Jean-Chrisophe Grangé: «Purpur-elvene»

Årets franske: Inspektør Niémans heter representanten for Maigrets etterfølgere, som får nok å gjøre i en universitetsby i alpene. Mysterier og mord.6.Jens Henrik Jensen: «Kvinnfolket i Kraksw»

Årets danske: Første bok i en serie bøker som under mottoet «en reise i spenning» kombinerer drama og reiseskildring. Spioner, mafia og malende skildringer av Kraksw.7. Henning Mankell: «Ett skritt videre»

Årets svenske: Førstebetjent Kurt Wallander er den første svenske politimannen som for alvor tar opp hansken etter Martin Beck. K-en i Mankell står for kvalitet.8. Mayra Montero: «Som et bud til deg»

Ingen ringere en sangeren Enrico Caruso har hovedrollen i denne thrilleren fra 1920-tallets Havanna. 9. Tom Clancy: «Rainbow 6»

Årets teknothriller: Han skriver langt, men for den som er hekta på Clancys kombinasjon av innsikt i teknologi og halsbrekkende spenning, er det trolig ingen vei utenom.10. Michael Walsh: «Casablanca 2 - Historien fortsetter»

Årets kalkun? Å følge opp en sviske som filmen «Casablanca» med en roman, er en risikabel seilas. Boka følger med påskeutgaven av Norsk Ukeblad. Ha videoen til originalen klar som krisehjelp i tilfellet resultatet er katastrofalt.

roman «Virtuelt lys» er tidligere utgitt på norsk. Nå kommer klassikeren «Neuromancer».