Nye Bond

Grundig på alle felter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Forfatteren Ian Fleming ville vært 100 år i år. Hans romaner om James Bond fra 50- og 60-tallet har gjort ham til den forfatteren - kanskje sammen med Frederick Forsyth og John Le Carré - som har gjort mest for at spenningslektyre i hvert fall har fått noe av den respekten og æren den fortjener.

Agent 007 James Bond, med tillatelse til å drepe, og ellers dametekke og kampferdigheter langt utover det vanlige har blitt evaluert, analysert og omtalt i et antall bøker det blir få underholdningsfenomener til del.

For ikke å snakke om at både Bond og romanene har stått modell for et utall bokserier og agenter. En hemmelig agent uten nummer foran navnet på 60-tallet var så godt som sjanseløs i kamp mot spioner og forbrytere.

Alias

Etter at Fleming døde var det stille på Bond-bokfronten noen år før noen fikk tillatelse til å bruke navnet, og sørget for at serien kom i gang igjen.

Men sjøl om forfattere som John Gardner og Raymond Benson inntil for få år siden gjorde sitt for å holde Bond-navnet gående på romanfronten, er det filmene som har holdt Bond-navnet i live, derom hersker det ingen tvil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer