DAB +

Nye Dab-sendere langs norske veier skal gi bedre lytting – men gjelder ikke NRK

P4, Radio Norge 14 andre kommersielle kanaler utvider.

GJELDER OGSÅ HYTTER: De 18 nye senderne dekker også 11 000 flere hytter. Til sammen kan nå 392 000 av hyttene i Norge lytte på de kommersielle radiokanalene. Foto: Arne V. Hoem
GJELDER OGSÅ HYTTER: De 18 nye senderne dekker også 11 000 flere hytter. Til sammen kan nå 392 000 av hyttene i Norge lytte på de kommersielle radiokanalene. Foto: Arne V. Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En pressemelding fra Digital Norge opplyser om at det skal bli bedre radiodekning langs mange norske veier. Oppgraderingen skjer 23. mars, og vil derfor omfatte påsketrafikk på veier og hytter.

Oppgraderingen er et samarbeid mellom kommersielle kanaler, og omfatter ikke NRK.

Langs E14, E134 og E136

Grunnen til at P4, Radio Norge går sammen om utbygging av Dab-sendere på utvalgte strekninger, er at NRK allerede har god dekning i de områdene. Nå vil de kommersielle kanalene også tilby sine lyttere bedre radiosignaler på disse strekningene.

I pressemeldingen står det at det allerede vil gi bedre «påskeradio»:

Skal du ut å kjøre langs E14, E134 eller E136 i påsken vil du kunne oppleve langt bedre radiodekning. NRK har hatt Dab-dekning i disse områdene i lengre tid, men nå kan radiolytterne også glede seg over bedre dekning fra de kommersielle radiokanalene.

11 000 flere hytter

– Vi setter opp de nye senderne spesielt med tanke på bilistene og veidekningen, sier Olav Fostås, tekniker i P4 Gruppen.

Han er blant dem som har kjørt Norge på kryss og tvers for å kontrollere Dab-dekningen. Til sammen er nærmere 50 000 kilometer tilbakelagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer