Mikael Persbrandt:

Nye detaljer om Persbrandts turbulente liv

- Det siste året før sammenbruddet levde jeg et dobbeltliv, skriver han i biografien som slippes i Sverige i dag.

Den profilerte skuespilleren Mikael Persbrandt forteller i sin nye biografi om hvordan han levde et dobbeltliv, som var preget av ville fester og rusmisbruk. Foto: Byrmo Carolina / Aftonbladet / NTB Scanpix
Den profilerte skuespilleren Mikael Persbrandt forteller i sin nye biografi om hvordan han levde et dobbeltliv, som var preget av ville fester og rusmisbruk. Foto: Byrmo Carolina / Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én av Sveriges mest profilerte skuespillere, Mikael Persbrandt, slipper i dag sin nye biografi «Så som jag minns det» i Sverige.

Tidligere har vi blitt kjent med hans ville liv, som inneholdt både bevæpnede kriminelle og rusmisbruk. Torsdag kveld gjengir Expressen deler av boka hvor Persbrandt forteller om dobbeltlivet han levde i tida før han gikk på smellen som ble vendepunktet for ham.

I 2005 skapte han overskrifter da det ble kjent at han ventet barn med journalisten Sanna Lundell, samtidig som han var forlovet med den norsk-svenske skuespilleren Maria Bonnevie. Etter hvert forsto Lundell at Persbrandt strevde med rusmisbruk.

ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Rusmisbruket

På ett tidspunkt krevde Lundell at Persbrandt skulle legges inn på et behandlingshjem på Kanariøyene for å overvinne problemet.

- Det første jeg gjorde var å sette meg på balkongen til hotellrommet med en flaske konjakk. Deretter gikk jeg rett på byen og kjøpte kokain, det tok bare ti minutter, skriver han og reflekterer:

- Herregud for et idiotisk sted å behandle en kokainmisbruker på: Transitthavna for hele Europas kokainimport.

Men behandlingen hjalp ikke for skuespilleren og da han kom hjem levde han et dobbeltliv.

- Det siste året før sammenbruddet levde jeg bokstavelig talt et dobbeltliv. Jeg hadde to telefoner og plutselig kunne jeg forsvinne i et liv der hele omgangskretsen min besto av mennesker fra skyggesiden - mennesker som den nyktre meg ikke kjente, skriver han.

Etterforsker

Det skal ha ført til at kjæresten Lundell til tider fungerte som en etterforsker, skriver han. Om Persbrandt forsvant kunne hun lete i flere dager, før hun til slutt fant ham «i en stor leilighet, full av narkotika og forfalne overklassemennesker».

Persbrandt er kjent fra blant annet TV-serien «Beck» og i rollen som Carl Hamilton fra Jan Guillous romaner.

Biografien, som er skrevet av den kritikerroste forfatteren Carl-Johan Vallgren, skal etter planen også gis ut på norsk av Gyldendal forlag i midten av februar.

- Jeg angrer mye på at jeg har såret mennesker, sa Persbrandt i et portrettintervju med den svenske avisa Dagens Nyheter forrige uke.

Ville fester

I boka beskrives det hvordan han levde et uvirkelig liv, stadig på ville fester med bevæpnede kriminelle og halvnakne kvinner. Mens Persbrandt selv framsto som «den gale sektlederen» som stadig sniffet mer kokain.

- Da var det ikke «rock and roll» lenger, men bare sørgelig. Da jeg sluttet, hadde jeg nådd grensen, og jeg holdt på å gå over den siste kanten hvor det er nesten umulig å komme tilbake fra. Jeg ville mistet jobben, barna, alt, sier han.

Han har vært rusfri i snart tre år, og 17. januar 2018 er det premiere på filmen «Tårtgeneralen», som Persbrandt spiller hovedrollen i.

Filmen er basert på Filip Hammar og Fredrik Wikingssons bok «Tårtgeneralen», eller «Kakegeneralen» på norsk. Den handler om Hasse P som vil prøve å bake verdens lengste kake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer