Donald Trump

Nye detaljer om «slemme lapper»

Komiker Dave Chappelle letter på sløret om hvem som la igjen lapper til Trump-administrasjonen etter valgseieren i 2016.

TEAMET FANT LAPPER: USAs tidligere president Donald Trump tok over Det hvite hus i 2017. Obama-ekteparet skal ha holdt en siste fest før de forlot signalbygget, ifølge komiker Dave Chappelle. Foto: NTB
TEAMET FANT LAPPER: USAs tidligere president Donald Trump tok over Det hvite hus i 2017. Obama-ekteparet skal ha holdt en siste fest før de forlot signalbygget, ifølge komiker Dave Chappelle. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbake i 2019 hevdet Donald Trumps pressesjef, Stephanie Grisham, at Obama-administrasjonen etterlot slemme lapper til Trumps politiske team. En av dem skal blant annet ha blitt funnet tapet til innsida av en skapdør. Lappene ble funnet etter at Obama flyttet ut av Det hvite hus, uttalte Grisham, som kalte det hele for patetisk.

- Vi ankom Det hvite hus og alle kontorer var fylt opp med Obama-bøker og det var etterlatt lapper hvor det sto «dere vil mislykkes» og «dere vil ikke få det til», sa Grisham i et intervju med en lokalradiostasjon.

BRYLLUP: Lørdag 27. mars kapret tidligere president Donald Trump nok en gang en plass i søkelyset, men på en litt annerledes måte denne gangen. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, AP, TMZ Vis mer

Letter på sløret

CNN-journalisten Abby D. Phillip var en av dem som videreformidlet uttalelsene på Twitter, og reaksjonene fra Obama-leiren lot ikke vente på seg. Anklager om løgner haglet, skrev blant annet Business Insider.

I en overraskende vending er det komiker Dave Chappelle som kan lette på sløret om hva som egentlig skal ha skjedd i løpet av en fuktig kveld i Washington D.C. for noen år tilbake.

BERØMT: Skuespiller og komiker Dave Chappelle fotografert under Den internasjonale filmfestivalen i Toronto i forbindelse med premieren på filmen «A Star is Born». Foto: NTB
BERØMT: Skuespiller og komiker Dave Chappelle fotografert under Den internasjonale filmfestivalen i Toronto i forbindelse med premieren på filmen «A Star is Born». Foto: NTB Vis mer

I en samtale med supermodell Naomi Campbell mimrer de tilbake til en fest ekteparet Obama arrangerte rett før presidentperioden var over. Ifølge Campbell var dansegulvet av det legendariske slaget.

- Det var en vakker kveld, og en av de siste store festene til «The Obamas», svarer Chappelle overfor Campbell rundt 13 minutter inn i en episode av YouTube-serien hennes «Naomi uten filter»

Kjendiser gjemte lapper

Chappelle forteller videre om at han glemte identifikasjon, noe han beskriver som «fy fy» når du skal inn i USAs aller helligste, men at Secret Service-agentene slapp ham inn likevel.

Han fortsetter:

- Jeg husker jeg lo masse av nyheten om at Trump-administrasjonen sa at Obama-teamet la igjen masse skitne lapper i skuffer og skap. Nei, nei. Jeg så hva som skjedde. Jeg vil ikke si hvem, men det var kjendiser på den festen som skrev masse galskap på lapper og la dem overalt. Jeg så dem gjøre det, sier Chappelle.

- Husker du da Obama gikk opp for å legge seg, men kom tilbake fordi musikken var så bra, spør Campbell.

- Han kom ned, dansegulvet delte seg som Rødehavet, og så begynte han å dabbe, forteller Chappelle.

Dabbing

«Dab» eller «dabbing» er en slags dansebevegelse som ble en internasjonal trend rundt 2015. Raptrioen Migos fra USA har fått mye av æren for å reetablere dabben som tidsriktig, men dansetrinnet har figurert i japansk populærkultur i flere tiår, ifølge Wikipedia. Der trekkes det også fram at superstjerna Michael Jackson dabbet i den utvidede musikkvideoen til Smooth Criminal i 1988, men at han sjeldent krediteres som opphavsperson.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

En dab gjøres ved å gjentatte ganger «dyppe» hodet i armkroken samtidig som den motsatte armen strekkes strakt opp og ut til siden. Her til lands er dansetrinnets kanskje mest kjente representant kronprins Sverre Magnus, som dabbet på slottsbalkongen i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer