NY TRUSLER: Det satirske magasinet Charlie Hebdo har igjen blitt utsatt for trusler. Her en person som holder opp et skilt med påskriften  «Je Suis Charlie» etter terrorangrepene i januar 2015.  REUTERS/Yoan Valat/Pool
NY TRUSLER: Det satirske magasinet Charlie Hebdo har igjen blitt utsatt for trusler. Her en person som holder opp et skilt med påskriften  «Je Suis Charlie» etter terrorangrepene i januar 2015. REUTERS/Yoan Valat/PoolVis mer

Nye drapstrusler mot Charlie Hebdo: - Det slutter aldri

Har anmeldt forholdene. 

(Dagbladet): Det er nå mer enn halvannet år siden terrorangrepet på det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo i januar 2015.

Redaktør Gerard Biard var etter angrepene fast bestemt på fortsette som før, og holde på magasinets kontroversielle stil.

Nå mottar magasinet igjen drapstrusler etter at de publiserte en ny forside som blir anklaget for å spotte muslimer, melder den franske avisa Le Parisien.

Truslene kommer etter at magasinet trykket en tegning som parodierer forslaget om å forby burka på strendene i Cannes.

Må bli løsslupne

Den nyeste utgaven av Charlie Hebdo viser en mann med stort skjegg og en kvinne i hijab som løper nakne på stranda, mens bildeteksten oppfordrer nytenknde muslimer til å bli mer løsslupne.

Foto: Faksimile
Foto: Faksimile Vis mer

Det nye magasinet ble sluppet onsdag i forrige uke, og dagen etter ble facebook-siden til Charlie Hebdo fylt opp av trulser fra muslimer som føler seg krenket av den nye forsida.

Har anmeldt forholdene

Charlie Hebdo har nå anmeldt forholdene, og politiet sier til den franske avisa at det er ikke første gang bladet har blitt truet siden terrorangrepet der brødrene Said og Cherif Koachi angrep redaksjonslokalet og drepte 12 personer.

Bare i sommer har avisa mottatt mer enn 60 trusler.

- Det stopper aldri, sier medeier av satiremagasinet, Eric Portheault, til Le Parisien.

Det nye Charlie Hebdo-magasinet ble sluppet 10. august, og truslene startet dagen før, skriver Le Monde som også omtaler saken og har valgt å publisere forsida.

- Vi kan ikke tillate trusler, fornærmelser og rasistiske bemerkninger. Det er umulig. Spesielt drapstrusler. Den 10. august ble vi fortalt at innen 20 dager kommer et nytt angrep, sier Eric Portheault.