Nye engler?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi lever i en spennende tid hvor stadig flere ser ut til å få øynene opp for at det er mer mellom himmel og jord.

Robbe Williams synger I\'m loving angels instead, og Prinsesse Martha Louise har sin engleskole. Det mange som er tiltrukket av det åndelige. Faktisk er den største gruppen i vår del av verden i dag verken ateister eller tradisjonelle kristne, men mennesker som på en eller annen måte relaterer seg til åndeverdenen. ( Paul Heelas: Nordic Journal of Religion and Society, nr 1, s. 11, 2007).

Mer enn julepynt

I vår kultur har engler blitt hentet ut av skapet sammen med julepynten. En mer permanent tilstedeværelse bør mottas med takk. Dvs. englene, Guds tjenende ånder, har alltid vært til stede, men vi har forsømt, forkastet, forvrengt eller forvekslet at engler er en del av Guds skaperverk. Engler er ingen hovedsak i den kristne tro. Samtidig er det jo et fantastisk budskap når Bibelen sier vi ikke må se med forakt på medmennesker, for hver og en har en engel som våker over ham/henne (Matteus. 18.10).

Vitenskapen vil fortrenge religionen sa den kjente engelske kulturforsker E.B Tylor for 100 år siden. Det ser ut som Engledebatten i vårt land, sammen med den åndelige dimensjon i filmer og i programmer som ”Medium” tyder på at Tylor i noen grad tok feil. Men det er en ny type åndelighet, ja nye engler, som nå kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer