Nye festivaler får statsstøtte

Se hvilke!

(Dagbladet.no): Norsk kulturråd har fordelt de statlige pengene som drysses over landets musikkfestivaler, og flere festivaler som aldri før har fått statlig støtte er tatt inn i varmen.

Nystartede Hovefestivalen stikker av med mest penger av alle de ferske mottakerne. Hove får hele 400 000 kroner å spe på bookingbudsjettet sitt med i 2008.

Med ett seiler Hove opp som en av de mest statsstøttede pop- og rockfestivalen i Norge - etter Bylarm, som får økt sitt tilskudd til 600 000 kroner, Bergenfest, som får 900 000 kroner, og West Coast Festival of Numusic i Stavanger, som får 700 000 kroner.

«I tillegg til å booke noen av de fremste internasjonale artistene, gir festivalen også anledning for mindre etablerte band og artister til å spille for et stort publikum. Tilskuddet til Hovefestivalen må ses på som en støtte til etableringen av festivalen», er begrunnelsen kulturrådet gir for støtten til den tidligere Quart-generalen Toffen Gunnufsen, som gjennomførte den aller første Hovefestivalen i sprutregn og til et millionunderskudd i sommer.

Verken den rivaliserende Quartfestivalen i Kristiansand, eller Østlandets største rockefestival Øyafestivalen, får penger fra kulturrådet.

Til sammen er det bevilget 27,7 millioner kroner til 79 musikkfestivaler. I alt 145 festivaler søkte om i alt 85 millioner kroner i støtte. Lurer du på hvilken norsk festival som mottar aller mest? Det er Nordland Musikkfestuke i Bodø, som mottar 1,75 millioner i 2008 og er lovet 1,9 millioner i 2009 og 2 millioner i 2010.

Hele tildelingslista kan du se her.

FINT TIL SLUTT: Tidenes første Hovefestival holdt på å regne bort, men ble avsluttet i oppholdsvær. Når får Toffen & co. 400 000 kroner fra Staten til neste års festival. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
FINT TIL SLUTT: Tidenes første Hovefestival holdt på å regne bort, men ble avsluttet i oppholdsvær. Når får Toffen & co. 400 000 kroner fra Staten til neste års festival. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer