Nye festivaler får statsstøtte

Se hvilke!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norsk kulturråd har fordelt de statlige pengene som drysses over landets musikkfestivaler, og flere festivaler som aldri før har fått statlig støtte er tatt inn i varmen.

Nystartede Hovefestivalen stikker av med mest penger av alle de ferske mottakerne. Hove får hele 400 000 kroner å spe på bookingbudsjettet sitt med i 2008.

Med ett seiler Hove opp som en av de mest statsstøttede pop- og rockfestivalen i Norge - etter Bylarm, som får økt sitt tilskudd til 600 000 kroner, Bergenfest, som får 900 000 kroner, og West Coast Festival of Numusic i Stavanger, som får 700 000 kroner.

«I tillegg til å booke noen av de fremste internasjonale artistene, gir festivalen også anledning for mindre etablerte band og artister til å spille for et stort publikum. Tilskuddet til Hovefestivalen må ses på som en støtte til etableringen av festivalen», er begrunnelsen kulturrådet gir for støtten til den tidligere Quart-generalen Toffen Gunnufsen, som gjennomførte den aller første Hovefestivalen i sprutregn og til et millionunderskudd i sommer.

Verken den rivaliserende Quartfestivalen i Kristiansand, eller Østlandets største rockefestival Øyafestivalen, får penger fra kulturrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer