Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye «Frikjent» blir enda mørkere

- Det er mange hemmeligheter som ikke er blitt fortalt

LITT MØRKERE: Anna Bache-Wiig tror neste sesong av «Frikjent» kan bli mørkere enn forrige. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LITT MØRKERE: Anna Bache-Wiig tror neste sesong av «Frikjent» kan bli mørkere enn forrige. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): «Frikjent» ble en stor suksess både i inn- og utland.

Serien, som er inspirert av Birgitte Tengs-saken, fikk strålende omtaler i utenlandsk presse, noe Nicolay Cleve Broch satte stor pris på.

660 000 seere så på premieren og serien hadde 800 000 seere i snitt på kanalens nett-tv-tjeneste, TV 2 Sumo, da den gikk på norske skjermer i fjor.

Den ti episoder lange dramaserien, handler om forretningsmannen «Aksel Borgen», spilt av Nicolay Cleve Broch - han vender tilbake til hjemstedet 20 år etter at han ble frikjent for drapet på sin ungdomskjæreste, med et ønske om å finne den som faktisk drepte hun.

Nå er forberedelsene av andre sesong snart i gang.

- Vi begynner å filme i februar og da blir det på Vestlandet og i Oslo, sier manusforfatter Anna Bache-Wiig til Dagbladet og legger til:

- Det blir litt mer på Vestlandet enn det ble sist.

Nye fjes

Bache-Wiig skriver serien sammen med Siv Rajendram Eliassen som hadde ideen til universet.

Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Tobias Santelmann og Synnøve Macody Lund er noen av profilene fra sesong èn som vender tilbake i runde to, i tillegg til noen nye ansikter manusforfatterne gleder seg til å vise frem.

- Vi har to store og noen små, forteller Bache-Wiig om de nye karakterene.

Det er ikke offisielt hvem som skal spille disse enda, men manusforfatteren er spent og veldig glad for å kunne vise frem disse nye karakterene.

Ubrukte karameller - Dette blir fortsettelsen på historien og vi vil se hvordan det går med karakterene nå, sier Bache-Wiig, som selv er aktuell i «Mammon» på NRK. 

Bache-Wiig tror denne sesongen blir litt mørkere, litt tettere og forhåpentligvis kan den svare på noen av spørsmålene som lå igjen etter forrige.

- Det er mange hemmeligheter som ikke er blitt fortalt og da vi ble spurt om å skrive denne sesongen var det viktig for oss å grave i oss selv og se om historien var ferdig. I den posen fant vi noen karameller vi ikke hadde brukt, sier Bache-Wiig.

Sesong to av «Frikjent» har ingen premieredato enda men det er forventet at serien vil være tilbake på skjermen til høsten igjen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media