Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye impulser for Maria Mena

Trekker voksenpopen ut på dansegulvet.

Foto: Isabel Watson
Foto: Isabel Watson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Maria Mena har knapt fylt 27 år men er allikevel tilnærmet for veteran å regne i artist-Norge. Det er 11 år siden hun vant alles hjerter med den bunnærlige og gripende «My Lullaby».

Siden den gang har hun fortsatt med å dele villig vekk av sine innerste tanker og opplevelser fra både gode og vanskelige stunder. Felles for dem alle har vært at de kommer uten filter eller språkmessig kamuflasje.

Denne av og til pinlige ærligheten henger fremdeles ved henne på album nummer seks. Men den er lettere å forholde seg til all den tid Mena virker som hun er på et godt sted om dagen, og temaene har for det meste et litt mer bittersøtt og hverdagslig innhold. Den gode stemning speiler seg også i musikken hennes.

Nye krefter Hun har fortsatt sin mangeårige produsent Martin Sjølie ved sin høyre side, mens Thomas Eriksen - trollmannen blant mange av Lars Vaulars magiske beats - og Mats Lie Skåre har bistått med alternative produksjonsimpulser. Resultatet er et album som beveger seg sømløst mellom den voksne og til dels orkestrerte popen vi har lært å kjenne fra blant annet forgjengeren «Viktoria» og et mer elektronika- og klubborientert lydbilde.

«All the Love» er, om man ser bort fra de tekstmessige nødrimene, en fiffig sak som vokser seg sakte opp fra et ulmende og mørkt vers og eksplodere i et fargesprakende dance-crescendo, hvor Mena for alvor får demonstrert melodistyrken sin.

Eksperimentelt Den samme sammensmeltningen av nytt og gammelt fungerer også i «You Make Me Feel Good». Denne gangen med karibiskinspirerte rytmer innpakket i kjølige synther. Den nesten industrielektroniske «Caught of Guard, Floored By Love» er kanskje det mest eksperimentelle hun har gjort så langt i karrieren. Det høres nesten ut som om Alphaville møter Nine Inch Nails - ikke til forkleinelse for noen av partene forøvrig.

Kort oppsummert er «Weapon in Mind» som avlsuttes på praktfullt vis med den nydelige balladen «The End» et godt skritt i en ny og spennende retning for en av landets mest særegne sangere. Hun kan fortsatt bli litt overivrig i sine bevrende fraseringer, men det er også noe av sjarmen ved hennes mildt insisterende vesen.

image: Nye impulser for Maria Mena

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!