Nye iPhone på billigsalg i Sverige

Dobbelt så dyrt i Norge.

DÅRLIG GJORT: Cimen Hamit (18) (t.h) og Helene Kvale (17) mener det er dårlig gjort at man har ulike priser i forskjellige land. FOTO: Lars Lindquist
DÅRLIG GJORT: Cimen Hamit (18) (t.h) og Helene Kvale (17) mener det er dårlig gjort at man har ulike priser i forskjellige land. FOTO: Lars Lindquist Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenskene betaler etter ett år en totalpris på 5 554 kroner for nye iPhone 3GS, mens nordmenn må betale 13 189 kroner.

De forskjellige mobiloperatørene i Norge opererer med egne iPhone-priser på sine abonnement. Det samme gjelder i vårt naboland, Sverige, men prisforskjellene mellom norske og svenske Telenor er store.

For mange er ubegrenset surfing på telefonen en selvfølge. Dette er inkludert i alle de svenske abonnementene, mens norske Telenor bare har ett abonnement med denne fordelen.

I Norge må man betale per megabite, og får abonnement med enten 1000 eller 500 MB inkludert i prisen på de forskjellige abonnementene.

Svenskene får best avtaleI tillegg til at svenskene får en bedre avtale om surfing på nettet, er det også svenskene som har de beste prisene.

Om man i Norge skal kunne surfe alt man orker inkludert i prisen, må man betale mellom 829 og 1099 kroner i måneden, alt etter om du har binding eller ikke.

Med utgangspunkt i 16 GB-versjonen betaler man i Sverige 549 kroner i måneden for omtrent samme avtale. Man betaler 399 kroner i måneden for abonnementet, og 150 kroner i måneden for telefonen. I tillegg til en førstegangssum på 195. Men du kan få det enda billigere med 8 GB-versjonen. I Norge betaler du 1 kroner for telefonen, og betaler deretter 1099 kroner i måneden i ett år. Etter ett år betaler du 829 kroner i måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer