Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nye kamerater på Hamar

Snakk med folk. Spør. Lytt. 

SKIBLADNER:  Mjøsas hvite svane. Foto: Jarl Fr. Erichsen / AP / NTB Scanpix
SKIBLADNER:  Mjøsas hvite svane. Foto: Jarl Fr. Erichsen / AP / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

HAMAR (Dagbladet): Ikke vær så opptatt av den siste skituren, norske verdier eller hva som er ekte norskhet eller ikke, snakk med folk. Lytt. Navlelo kan du sjekke ut hjemme etter stengetid.

Mange jeg kjenner lytter i 23 sekunder, så har de hørt nok. Dem om det. Ta for eksempel byen Hamar, stedet med eget stupetårn som har kostet mer enn skjorta. Hamar, der fotballklubben nylig har signert en venstreback som de ikke visste bare var høyrebeint.

Hamar, som har fostret verdens beste skøyteis før alt ble lagt innendørs. Hamar, der Rolf Jacobsen bodde og der det nå er en pågående poesifestival med Øyvind Berg som festivalpoet. Hamar med Mjøsa, verdens fineste hav i innlandet. Hamar, som er i besittelse av Tom Jacobsen, han som fintet ut en fullmåne hvis han gadd på Ham/Kam, Enga og landslaget.

Hamar, der vi snakket med ham som jobbet på hotellkjøkkenet, som egentlig kommer fra Brasil, og som kom til Hamar uten slakt, men med kjæresten for sommerjobb. De har vært i byen i tre år nå. Han som selvsagt mente det var litt for kaldt her, men trivdes. Takk for praten.

Hamar, der vi tok drosjebil og mannen som kjørte oss glemte å skru på taksameteret (han ble fort gjort oppmerksom på dette) og vi kom i prat. Han kommer fra Sibir, bodd i Norge i 16 år, moren og faren hans ble tvangssendt til Sibir i 1937 av datidas hybrid og Putin og Trump, den gale morder Stalin.

Han forklarte at han egentlig var postmann, men fikk ikke fast stilling og nå satt han bak rattet. Faren hans hadde vært lenge på det sovjetiske landslaget i volleyball, og han selv, ja han var tidligere skøyteløper, deltatt i verdensmesterskap også. Han var kunstløper. Bra på en tirsdagskveld i Hamar.

Takk for praten dere nye kamerater på Hamar. Hva som venter oss i Trøndelag, nei si det. Kanskje vi får en på trynet eller kanskje vi startet rockebandet DDT? Hvem veit, men vi skal snakk med folk, sjø. Karsk that.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media