Johnny Depp

Nye kontroverser rundt Johnny Depp. Krever ham fjernet fra storfilmer

Superstjerna Johnny Depp (54) i nytt søksmål.

SAKSØKES: Hollywood-stjerna Johnny Depp, her fra premieren på «Mord på Orientekspressen» i fjor. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP / NTB scanpix
SAKSØKES: Hollywood-stjerna Johnny Depp, her fra premieren på «Mord på Orientekspressen» i fjor. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Samtidig som Johnny Depps (54) privatliv blir stadig mer kaotisk, er hans status som Hollywoods mest ettertraktede skuespiller i ferd med å falme, ifølge The Guardian.

Nå er han blitt saksøkt av to av livvaktene sine for manglende lønnsutbetalinger, og for det de beskriver som et «giftig og farlig arbeidsmiljø».

I søksmålet fra de to livvaktene Eugene Arreola og Miguel Sanchez kommer det frem nye detaljer i det som fremstår som et tidvis kaotisk og dysfunksjonelt liv.

De to livvaktene hevder at jobben innebar langt mer enn det som er vanlig for en livvakt.

«Ofte ble de saksøkende tvunget til å beskytte Depp fra seg selv og lastene sine i offentligheten,» heter det i søksmålet.

- I en hendelse på en lokal nattklubb måtte de varsle Depp om ulovlige substanser som var synlige i fjeset hans og på kroppen, mens de forsøkte å forhindre at de som sto rundt observerte Depps tilstand, hevdes det.

Vil ha ham ut

Søksmålet kommer samtidig som Depp tilsynelatende blir mer kontroversiell som skuespiller.

Etter at eks-kona Amber Heard anklaget ham for mishandling, noe Depp avviste, har flere tatt til orde for at han ikke skal spille rollen som skurk i den nye filmen «Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald» . Filmen er oppfølgeren til «Fabeldyr og hvor der er å finne», og er en spin-off av Harry Potter- serien.

- Nå, mer enn noensinne er det på tide å stille opp for ofre for mishandling og slutte å støtte mishandlerne, skriver Courtney Kooser i et opprop til Warner Brothers.

Samtidig har forfatter J. K. Rowling gått ut offentlig med støtte til Depp:

- Filmmakerne og jeg er fornøyde med vårt opprinnelige valg av skuespillere, og er genuint glade for å ha Johnny i en stor rolle i filmen, sa J.K. Rowling i en uttalelse.

Depp blir dermed heller ikke arbeidsløs med det første. Skuespilleren som gjorde piraten Jack Sparrow legendarisk i «Pirates of the Caribbean»-filmene, har trolig flere års arbeid med de neste «Fantastic Beasts»-filmene.

Film nummer to skal ha premiere i England og USA i november 2018, mens nummer tre er planlagt å komme i 2020. Det er også planlagt to ytterligere filmer, ifølge Digital Spy.

Depp blir også støttet av fansen sin.

- Han gjør de filmene han elsker å gjøre. Lever livet han elsker. Brydde seg aldri om kritikerne, og kommer aldri til å gjøre det, skriver en fans på Twitter.

- Økonomisk orkan

I det nye søksmålet hevder de to livvaktene til Depp blant annet at de fra mai 2016 til januar 2018 aldri ble betalt overtid, til tross for at de arbeidet tolv timers skift.

For noen vil det kanskje komme overraskende at Hollywood-stjerna saksøkes over manglende lønnsutbetalinger. Men skuespilleren er tidligere blitt kjent for sitt enorme pengeforbruk.

Depp har, i tillegg til raske biler og fly, også kjøpt en fransk landsby, en yacht til 22 millioner dollar (rundt 180 millioner kroner) og flere øyer i Karibien, ifølge The Guardian.

I søksmålet framgår det at Eugene Arreola er en pensjonert politidetektiv med 38 års erfaring fra politiet i Los Angeles. Han begynte å jobbe som livvakt for Johnny Depp og familien i mai 2007, mens livvakten Miguel Sanchez begynte i november 2013.

De to livvaktene var opprinnelig hyret gjennom sikkerhetsselskapet Premier Group International. Men selskapets kontrakt ble kuttet på grunn av Depps finansielle trøbbel, og i april 2016 ble de to livvaktene ansatt direkte av Depp.

- De to som saksøker var lojale mot Depp og hans familie, og forsto den økonomiske orkanen han var i, heter det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer