Ny «MacGyver»-serie:

Nye «MacGyver» slaktes av kritikerne

Men premieren gikk for gode seertall i USA.

MACGYVER GJENOPPSTÅR: Fredag 23. september ble den nye serien om MacGyver lansert på CBS. Den nye stjerna er Lucas Till sammen med blant andre George Eads, Sandrine Holt, Justin Hires and Tristin Mays i reproduksjonen av den klassiske serien. VIDEO: TV Promo 360 / Youtube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske tv-kanalen CBS lanserer altså en ny versjon av udødelige «MacGyver», actionserien som gikk i syv sesonger mellom 1985 og 1992 og som har levd et langt liv som reprisesendinger i årene etterpå også.

Lucas Till (26), kjent blant annet fra de siste tre «X-Men»-filmene, har overtatt den oppfinnsomme og nevenyttige karakteren som Richard Dean Anderson spilte i 139 episoder og to spillefilmer.

ORIGINALEN: Richard Dean Anderson. Foto: Stella
ORIGINALEN: Richard Dean Anderson. Foto: Stella Vis mer

Serien hadde premiere på amerikanske tv-skjermer fredag, og var faktisk den mest sette serien i USA på premieredagen, ifølge Hollywod Reporter. Rundt 11 millioner amerikanere fikk med seg første episode av den nye sesongen.

Men kritikerne har foreløpig ikke vært nådige mot nyinnspillingen:

Bransjebladet Variety har sitt å utsette på både skuespill og manus:

«Lucas Till bommer fullstendig i hovedrollen, selv når MacGyvers stemme forklarer dingsene han bygger. Tills skuespill er stivt og klønete. Manuset er ikke til hjelp - førsteepisoden er full av tåpelige snarveier i plottet og teite replikker.»

New York Times skriver at serien gjør lite inntrykk i første episode, og at det største problemet er at konseptet føles utdatert:

«På åttitallet var det ikke lenge siden det var forventet å kunne skifte sin egen olje eller reparere gressklipperen selv. I dag er det langt færre som gjør slikt. Når man ser MacGyver lage løsninger for å komme seg ut av situasjoner, lurer man bare på om det ikke finnes en app for sånt.»

Underholdningsnettstedet Hitfix mener serien bommer på egenskapene som gjorde opprinnelige «MacGyver» så folkekjært:

«Det er mindre «MacGyver» med stort budsjett enn det er en dårlig «24»-nyinnspilling som i blant finner tid til litt gaffateip.»

Hollywood Reporter mener første episode ikke klarer å imponere på noe vis:

«Første episode foregår over hele kloden, men hele innspillingen ser ut til å ha foregått i studio. Ingenting imponerer. Kanskje det illustrerer hvorfor MacGyver rett og slett er unødvendig, heller enn virkelig elendig.»b

Det er ikke kjent om serien blir å se på norske skjermer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer