Nye «Mario» er leggetidens verste mareritt

«New Super Mario Bros.» er et pliktkjøp på Wii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SJANSEN ER STOR for at selv de som ikke har rørt et dataspill på mange år, kan plukke opp en Wii-kontroller og i løpet av få sekunder være hekta på «New Super Mario Bros. Wii».

Dette er nemlig et Mario-spill som er mer likt enn ulikt originalen på NES-maskinen på slutten av 80-tallet, et spill som den dag i dag fortsatt sitter i fingrene hos en hel generasjon - spillere eller ei.

Som før foregår det hele i to dimensjoner, der du styrer Mario bortover gjennom brett preget av mursteiner, rørstumper, og alle de andre velkjente elementene som har dukket opp i de tallrike Mario-spillene gjennom åra - seinest i spillet med nesten samme navn på Nintendo DS.

NÅR SÅ MYE ER LIKT, kan det tenkes at noen spør seg om hva som vitsen - har man ikke gjort alt dette før?

Når du spiller alene, kan det i og for seg stemme. Formelen følges til punkt og prikke, selv måten du styrer på er lik - her holder du Wii-kontrolleren sidelengs, og bruker piltastene og de to knappene nederst.

Siden vi befinner oss på Wii er det riktignok noen egne styringsvrier. Ved å riste på kontrolleren kan du snurre Mario og de andre figurene rundt, noe som kan ha en artig effekt når du bruker noen av power up-gjenstandene i spillet. I tillegg er det visse elementer i spillet som kan vippes og dreies på ved å vri på kontrolleren - det er heldigvis aldri snakk om peking mot skjermen eller denslags.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer