Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye Melodi Grand Prix ga laveste seertall noensinne

Flopp for NRK.

NOE Å JUBLE FOR?: Seertallene for helgas MGP-sirkus viser de laveste seertallene noensinne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NOE Å JUBLE FOR?: Seertallene for helgas MGP-sirkus viser de laveste seertallene noensinne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I løpet av helga ble det vist hele tre semifinaler av Melodi Grand Prix på NRK.

Dette er en helt ny modell av hva som har blitt gjort tidligere, og rundt det nye formatet var det også knyttet en spenning til hvorvidt oppsettet ville fungere på TV-seerne.

Basert på helt ferske tall fra NRK viser det seg at semifinalene fikk totalt 641.000, 644.000 og 551.000 seere. Det er de laveste seertallene for delfinaler i «Melodi Grand Prix» noensinne.

- Tallene viser at konseptet ikke var bra nok gjennomført. Artistene var ikke gode nok når NRK får så lave tall. De er nok veldig lite fornøyde i dag, sier Morten Wiberg i Carat til Dagbladet.

På Folketeatret, hvor helgas MGP-sirkus fant sted, sto flere hundre seter tomme gjennom de tre dagene. Flere mener også at nivået på årets artister er svært labert.

- Med tanke på den posisjonen NRK har i helgene så er dette et stykke under det de bør ha. TV 2 og TVNorge gjorde det sterk i helgen, noe som viser at NRK ikke lenger bare kan kjøre ut trauste konsepter og forvente gode seertall, sier Wiberg.
De siste åtte årene er MGP-delfinalene blitt arrangert i mindre store byer, og sendingene har trukket flere tusen publikummere i store idrettshaller rundt om i landet. Tidligere har Dinamo produsert MGP for NRK, mens NRK i år produserer sendingene selv.

Allerede lørdag er det klart for finale i Oslo Spektrum der de ni finalistene framfører sine bidrag og kjemper om den gjeve førsteplassen, hvor vinneren får æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media