Nye #metoo-rutiner sørget for at ansatte begynte å varsle om Wathne

- Denne saken er en effekt av nye varslingsrutiner, sier tillitsvalgt.

- RØFF OG KREVENDE: Sportsprofil i TV 2, Davy Wathne, har vært vanskelig å forholde seg til for andre TV 2-ansatte. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- RØFF OG KREVENDE: Sportsprofil i TV 2, Davy Wathne, har vært vanskelig å forholde seg til for andre TV 2-ansatte. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ble det klart at TV 2-profilen Davy Wathne slutter i kanalens sportsavdeling etter anklager om trakasserende oppførsel over tid.

Henrikke Helland, klubbleder i redaksjonsklubben i TV 2, forteller at Davy Wathnes beslutning om å slutte i kanalen kommer som et resultat av nye varslingsrutiner i kjølvannet av #Metoo-debatten.

- Dette er en personalsak, og jeg vil ikke kommentere den direkte, men den kommer som et resultat av ekstraordinære varslingsrutiner etter Twitter-meldingene fra Alexander Schou, sier Helland.

Dagbladet kjenner fra tidligere dekning av TV 2 denne høsten, til at kanalen fikk en ny varslingsløsning for trakassering, godt synlig i mediehusets intranettsystem.

Effekt av nye rutiner

Helland forteller at ledelsen i TV 2 har vært tydelige på at de ønsker en kulturendring i kanalen, og at terskelen for å varsle var lav.

- Man ville høre om alle typer trakassering. Da arbeidstilsynet var inne i TV 2 i 2015-2016 prøvde vi i redaksjonsklubben å kommunisere at det var en type ukultur i TV 2, men ledelsen anerkjente ikke det da. Denne saken er en effekt av nye varslingsrutiner, slik vi ser det, sier Helland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer