Coronakrisa:

Nye millioner til kultur

Kulturminister Abid Raja (V) kunngjorde tirsdag at stimuleringsordningen for kultursektoren utvides til 690 millioner kroner i 2020.

LØFT: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja presenterer nye økonomiske støttetiltak for kultursektoren. Foto: NTB
LØFT: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja presenterer nye økonomiske støttetiltak for kultursektoren. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 61 300 +233
innlagt 135
døde 545 +1
påvist smittet 99 700 000+509.0K
døde 2 140 000 +10.7K
Se mer

Dette er en økning på 190 millioner kroner fra de opprinnelige 500 som ordningen besto av. Det har kommet 1 711 søknader til ordningen, og Raja håper de vil være ferdigbehandlet i løpet av uka. Mer enn 1 500 søknader er allerede ferdigbehandlet og 629 millioner bevilget.

Raja kunngjorde også at det er satt av 60 millioner kroner ekstra til institusjoner som blant annet museer, slik at de kan opprettholde driften, og at Kulturfondet styrkes med 40 millioner kroner.

- Jeg håper dette er en nyhet som vil øke forutsigbarheten for de mange som får støtte gjennom Norsk kulturfond, sier Raja.

103 millioner omdisponeres

103 millioner kroner går til filmbransjen, Norsk kulturfond og visuell kunst.

Disse millionene er gjenstående og omdisponerte midler fra de 900 millionene som ble lovet til stimulering og kompensasjon for perioden 1. september til 31. desember, skriver kulturdepartementet i en pressemelding.

FÅR KRITIKK: Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja presenterte Kulturdepartementet sitt forslag til endringer av statsbudsjettet på fredag. Vis mer

- Jeg er glad for å kunne styrke en hardt prøvet bransje på tampen av året. Disse pengene går til målrette tiltak spisset mot spesifikke aktører innen kulturfeltet, og jeg er sikker på at pengene vil komme svært godt med, sier kulturminister Raja.

Disse får penger:

  • 40 millioner kroner går til filmbransjen, via NFI
  • 40 millioner kroner går til Norsk kulturfond
  • 19 millioner kroner går til innkjøp av norsk kunst og kunsthåndverk
  • 4 millioner kroner går til Kunst i offentlige rom (KORO)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer