Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye naken-nyheter

I dag hiver Bulgaria seg på farsotten «Nakne damer leser nyheter».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velka Georgieva (20) starter sømmelig antrukket med å fortelle siste nytt. Jakka og skjorta faller. Til slutt står hun igjen i bare trusa. Hørt det før?

Bulgarske M-SAT sender i dag «The Naked Truth» - et ti minutter langt nyhetsprogram med fire kvinner i alderen 18 til 23 år. Den private kabelkanalen hevder at programmet er det første av sitt slag i Europa. Det er ikke helt sant.

I sommer kastet Finland seg på strippebølgen, men da hadde russerne drevet med det samme i to år. I vår store nabo i øst står politikerne i kø for å bli intervjuet av halvnakne russiske reportere i kultprogrammet Golaya Pravda. På nettet innførte Naked News den samme foreninga av stripping og harde nyheter.

Da finske ATV lot klærne falle, spurte vi NRKs Ingolf Håkon Teigene om trenden var på vei til Norge. Han beroliget tv-seere som fryktet en mer lettkledt Dagsnytt-versjon av ham.

- Jeg tror ikke så mange Dagsrevy-seere ville hatt glede av å se meg ta av klærne, og jeg kan garantere at NRK ikke vil begynne med noe slikt, sa Teigene som har sett sendingene til Naked News.

Han understreket at jobben hans handler om å formidle nyheter. Nakne opplesere tar oppmerksomheten bort fra nyhetene. At fenomenet kommer til Norge, utelukket han likevel ikke.

- Vi har sett med Big Brother at kikkermentaliteten er godt utviklet også her til lands. Jeg tror nok noen ville sett på nakne nyheter, men ikke for å oppdatere seg på nyhetsbildet, sa Teigene til Dagbladet.no.

Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold var redd for konsekvensene hvis nakne nyheter kommer til Norge.

- Jeg tviler på at nakne nyhetsopplesere blir tatt i bruk i Norge, med mindre mediet har et ekstremt ønske om å bli oppfattet som useriøst. Utskudd i pressen kan føre til at politikere foreslår strengere reguleringer for pressen. Det betyr til slutt mindre frihet for norske journalister. Derfor må norske medier ta avstand fra slike sendinger, sa Kokkvold til Dagbladet.

AVSLØRENDE JOURNALISTIKK? I går gikk Velka Georgieva gjennom generalprøven før dagens naken-premiere i hovedstaden Sofia.Foto: SCANPIX/REUTERS
INGENTING Å SKJULE: Finske Mariah lar klærne falle mens hun forteller om problemene i bilbransjen.Foto: ATV
KLASSIKEREN: Like før midnatt hver lørdag oppsummerer Svetlana Pesotskaya nyhetsuka på programmet Golaya Pravda - eller Den nakne sannhet.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart