DEBATT

Debatt: Tannhelse

Nye refusjonsregler i tannbehandling fra nyttår

Helsedirektoratet foreslår nå at taksten som gir støtte til mer enn en arbeidsoperasjon hos tannlege, skal sløyfes fra nyttår. Støtte fra trygden kan du få dersom barnet kommer igjen en annen dag.

LYTT TIL VÅRE FORSLAG: Fagmiljøet har foreslått en rekke tiltak som vil spare trygden for utgifter, og ikke medføre økte egenandeler og unødvendige tannlegebesøk for barnefamiliene.

Det er å håpe at politikerne vil lytte til disse forslagene, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LYTT TIL VÅRE FORSLAG: Fagmiljøet har foreslått en rekke tiltak som vil spare trygden for utgifter, og ikke medføre økte egenandeler og unødvendige tannlegebesøk for barnefamiliene. Det er å håpe at politikerne vil lytte til disse forslagene, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Du har fått skade på bilen din. Den er forsikret og er satt inn på verksted. Det må skiftes en skjerm og en hovedlykt. Forsikringsselskapets nye retningslinjer sier at bare en arbeidsoperasjon pr. besøk dekkes av selskapet. Du kan få skiftet skjermen i dag, men for å få forsikringspenger for ny lykt, må du levere bilen inn en annen dag.

Dette høres urimelig ut, og ville vel ikke bli akseptert verken av verkstedet eller bileier.

Verkstedfolkene i metaforen over er kjeveortopedene. Barn med tannregulering må inn på «verkstedet» med noen ukers mellomrom for å justere og reparere reguleringsapparatene.

En vanlig behandlingsseanse kan bestå i at det limes en eller flere klosser på tennene og at reguleringstråden skiftes.

Helsedirektoratet foreslår nå at dersom det limes en kloss, må du selv betale for tråden fordi taksten som gir støtte til mer enn en arbeidsoperasjon skal sløyfes fra nyttår. Støtte fra trygden kan du få dersom barnet kommer igjen en annen dag.

Jobb- og skolefravær og økte reiseutgifter vil føre til at barnefamiliene går glipp av trygderefusjonen og betaler for ekstra arbeidsoperasjon fra egen lomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer