Nye regler for slanking og kosmetikk på Instagram

Instagram og Facebook kunngjør nye regler for innlegg om diettprodukter og kosmetisk kirurgi.

KOSMETISK KIRURGI: Facebook strammer inn reglene for promotering av diettprodukter og kosmetisk kirurgi på plattformene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KOSMETISK KIRURGI: Facebook strammer inn reglene for promotering av diettprodukter og kosmetisk kirurgi på plattformene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Facebook, som eier Instagram, oppdaterer retningslinjene for deling av visse typer innhold relatert til slanking og kosmetikk.

Innlegg på Instagram som promoterer bruken av visse slankeprodukter eller kosmetiske inngrep, som i tillegg inneholder et kjøpeinsentiv, vil bli begrenset. Ungdom under 18 år skal altså ikke få opp urealistiske «bli tynn raskt»-kampanjer i sin feed. Enkelte innlegg vil også bli fjernet. De nye reglene vil også gjelde for Facebook.

Selskapet opplyser at de iverksetter ekstra tiltak for å hanskes med en økende trend med påvirkende markedsføring.

Lederen for Instagrams retningslinjer, Emma Collins, understreker at de ønsker at Instagram skal være et positivt sted for alle som bruker det. Hun sier de nye reglene er en del av et pågående arbeid for å redusere presset mange kan føle som et resultat av sosiale medier.

– Vi har rådført oss med eksterne eksperter, deriblant dr. Ysabel Gerrard i Storbritannia, for å forsikre oss om at alle tiltak for å begrense og fjerne dette innholdet vil ha en positiv innvirkning på vårt nettsamfunn med over 1 milliard brukere over hele verden. Samtidig skal vi sikre at Instagram forblir en plattform for uttrykk og diskusjon, sier Collins i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer