Dagbladets lesertall

Nye rekorder for Dagbladet

I juni har Dagbladet hele 41 prosent vekst i daglige unike brukere i forhold til samme periode i fjor.

GODE TALL: En stolt Dagbladet-redaksjon feirer sterk vekst for avisas digitale flater. I juni registrerte Dagbladet 41 prosent økning i daglig unike brukere og 46 prosent vekst i sidevisninger, sammenlignet med juni i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODE TALL: En stolt Dagbladet-redaksjon feirer sterk vekst for avisas digitale flater. I juni registrerte Dagbladet 41 prosent økning i daglig unike brukere og 46 prosent vekst i sidevisninger, sammenlignet med juni i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aldri før har flere brukt Dagbladet på mobil. I måneden som gikk ble det satt flere rekorder i antall unike brukere, forteller leder for innsikt og leserutvikling i Aller Media, Elin Westvik Andersen.

- Trenden for Dagbladet på mobil første halvår har vært veldig positiv, og nå inn mot sommeren har vi flere ganger notert nye rekorder. I juni registrerte vi hele 41 prosent økning i daglig unike brukere og 46 prosent vekst i sidevisninger, sammenlignet med juni i fjor, sier hun.

Disse tallene er hentet fra Dagbladets tekniske trafikkmåling fra Google Analytics.

Sterk vekst

Dagbladets sjefredaktør, Alexandra Beverfjord, forteller at Dagbladet opplever kraftig økning på mobil denne sommeren.

- Redaksjonen gjør en fantastisk jobb. Veksten digitalt skyldes hovedsakelig tre ting: Vi har styrket vår breaking news-dekning og er ledende i dekningen av de store felles-sakene. Vi leverer eksklusive egensaker av høy kvalitet. Og vi lager en miks mellom harde nyheter, fordypning og tabloid underholdning som våre lesere, seere og lyttere setter pris på, sier hun.

SJEFREDAKTØR: Alexandra Beverfjord under Dagbladets ukentlige fredagsmøte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
SJEFREDAKTØR: Alexandra Beverfjord under Dagbladets ukentlige fredagsmøte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Rekordknusing

Også digital vaktsjef Jan Thomas Holmlund tror fokus på breaking news, solid nyhetsjobbing og en systematisk satsing på kvalitetsjournalistikk er hovedårsak til trafikkøkningen.

Han røper at allerede første uke i juli har flere av de knapt månedsgamle rekordene blitt knust.

- Juni var blant annet preget av en ny dreining i Anne-Elisabeth Hagen-saken og Dagbladet hadde flere interessante artikler om utviklingen i Wara-saken. I tillegg har vår langsiktige og grundige dekning av norsk barnevern vært blant det som har engasjert våre lesere mest den siste måneden. Dette er dagsordensettende og viktig journalistikk, som Dagbladet har satset stort på de siste åra, sier han.

Sterk vekst for Pluss og TV

Alexandra Beverfjord trekker også fram stor framgang for Dagbladet TV og Dagbladet Pluss.

- På TV er tallene i siste periode doblet, og Dagbladet Pluss har det siste året hatt en økning på 30 000 abonnenter. 86 000 nordmenn har nå et digitalt abonnement på Dagbladet, noe som er et svært høyt tall for digitalt abonnement, også i verdenssammenheng, sier sjefredaktøren.

Ferske trafikktall fra Mediebedriftenes Landsforening og Kantar viser at over 1,1 millioner personer leste Dagbladet på nett daglig i mai. 947 000 av disse brukte mobiltelefonen til få med seg siste nytt.

Litt historie

2019 er også året Dagbladet fyller 150 år. Anthon Bang startet i sin tid avisa, og 2. januar 1869 kom første utgave. Den gangen var det senere Venstre-politiker Hagbard Berner som var redaktør.

Over 100 år seinere, i 1977, brøt redaktør Arve Solstad med partiet Venstre og gjorde Dagbladet til en partipolitisk uavhengig avis. Siden 1869 har Dagbladet vært en liberal avis med en sosial profil.

I dag eies Dagbladet av Aller Media og er Norges nest største nettavis etter VG, ifølge panelmålingen til MBL fra mai. Rett bak Dagbladet finner man NRK og TV 2.

Dagbladet en klassisk populæravis med tyngdepunkt på nyheter, sport og underholdning. I nyere tid har Dagbladet også blitt en av Norges mest prisvinnende redaksjoner innenfor gravende journalistikk.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer