Nye sanger, kjente grep

Karl Seglem og Eple Trio tar samarbeidet videre til nye stillferdige høyder.

VELLYKKET: Karl Seglem (med saksofon) og Eple Trio, fra v. Andreas Ulvo, Sigurd Hole og Jonas Howden Sjøvaag, er ute med et overbeveisende album nummer to. FOTO: TERJE MOSNES
VELLYKKET: Karl Seglem (med saksofon) og Eple Trio, fra v. Andreas Ulvo, Sigurd Hole og Jonas Howden Sjøvaag, er ute med et overbeveisende album nummer to. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: I morgen lanseres Karl Seglems «NyeSongar.no», album nummer to i saksofonisten/bukkehornspilleren/komponistens akustiske samarbeid med Eple Trio — pianist Andreas Ulvo, bassist Sigurd Hole og trommeslager Jonas Howden Sjøvaag.

Sammen er de Karl Seglem Acoustic Quartet, og som på 2009s «NORSKjazz.no» handler det om å fortelle norsk folkemusikk-informerte melodier på et finstemt, jazzinformert språk.

Men Seglem har denne gang trukket medmusikerne sterkere inn på komponist- og arrangørsiden, og det er et vellykket grep.

BÅDE originalmelodiene og den adopterte «Drömvisa» (Göran Fristorp) flyter så uforstyrrelig og omforent at musikken virker å springe organisk ut fra fire musikerskudd på ei og samme rot. Uttrykker varierer mellom en poetisk renskårenhet grensende mot minimalisme og frodig, joikaktig bukkehorndrevet impro, og tvers gjennom det hele vibrerer den strengen av liv som kjennetegner et band som ennå ikke har skrudd internkommuniseringen på «auto», men spiller sammen som om hver takt kan bli den siste.

«NyeSongar.no» er nok et glimrende Seglem-album, og om gåsehuden ikke stritter fullt så hardt som sist, er det først og fremst fordi han har vendt oss til lytteropplevelser på dette nivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer