Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye seriemord

Patricia D. Cornwell har spesialisert seg på seriemordere i sin bokserie om rettsmedisineren Kay Scarpetta. I den siste boka får hun en gammel fiende å kjempe mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den livsfarlige psykopaten Carrie Grethen - som har figurert i tidligere Cornwell-romaner - har klart å flykte fra lukket avdeling på anstalten hvor hun sitter. Det skjer omtrent samtidig som Scarpetta blir tilkalt til en branntomt. Der finner hun det stygt ødelagte liket av en ung kvinne, som viser seg å være myrdet før huset ble påtent. Brannen var eksplosjonsartet, men det finnes ikke spor av bensin eller andre lettantennelige stoffer.

Carrie, som hadde et forhold til Kays niese Lucy, er ute etter hevn - fordi Kay drepte hennes mordpartner Temple Gault. Og når flere branner inntreffer, med tydelige tegn på at meningen er å provosere Scarpetta, går det opp for henne at Carrie står bak. Men hvem er det den livsfarlige kvinnen samarbeider med?

Makaber

Som vanlig er det en grotesk historie Cornwell tar oss med på, og hennes nærgående skildringer av obduksjoner er nesten til å ta og føle på. Episoden hvor hun må koke likrester for å renskrape skjelettet før undersøkelse, er så makaber at den blir morsom.

Selv om «Brennende bevis» ikke på noen måte er Cornwells beste Scarpetta-bok, er det en meget underholdende og spennende kriminalroman. Hun er tross alt en dreven forfatter, og vet hva som skal til for å få det til å grøsse. Men jeg er skuffet over slutten - selv om avslutningen skjer med et BANG, blir den for knapp og for lite avklarende.