Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Snøkvit», Det Norske Teatret:

Nye «Snøkvit» er ikke ett eventyr, men et møte mellom flere fortellinger

Eventyrblanding

SKUMMEL MAMMA-DRONNING: Ingeborg Sundrehagen Raustøl med sitt hoff i «Snøkvit». Foto: Gisle Bjørneby, Det Norske Teatret
SKUMMEL MAMMA-DRONNING: Ingeborg Sundrehagen Raustøl med sitt hoff i «Snøkvit». Foto: Gisle Bjørneby, Det Norske Teatret Vis mer

TEATER: «Snøkvit» forteller mange historier i ett. En er historien om hvor lite av verden en ser, hvis en bare ser inn i speilet. En er historien om hvor galt det kan gå når en prøver å leve etter et annet menneskes forventninger. En er historien om hvor slemme mennesker kan bli.

Denne historien har fått stor plass i forestillingen: Dronningen (Raustøl) blir slem, slemmere enn noen forelder skal være mot barnet sitt, men Snøkvit (Frogner) blir også slem. Hun blir slem mot Jan Grøn (Sabado), som ikke har gjort noe galt, fordi hun er skuffet og lei seg og sint og redd fordi mammaen hennes er sint og vanskelig, og kanskje er mammaen hennes mer heks enn hun er dronning. Jan Grøn fortsetter å være venner med Snøkvit selv om hun har vært (og fortsetter å være) slem mot ham.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?