Anmeldelse «Snøkvit», Det Norske Teatret:

Nye «Snøkvit» er ikke ett eventyr, men et møte mellom flere fortellinger

Eventyrblanding

SKUMMEL MAMMA-DRONNING: Ingeborg Sundrehagen Raustøl med sitt hoff i «Snøkvit». Foto: Gisle Bjørneby, Det Norske Teatret
SKUMMEL MAMMA-DRONNING: Ingeborg Sundrehagen Raustøl med sitt hoff i «Snøkvit». Foto: Gisle Bjørneby, Det Norske Teatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEATER: «Snøkvit» forteller mange historier i ett. En er historien om hvor lite av verden en ser, hvis en bare ser inn i speilet. En er historien om hvor galt det kan gå når en prøver å leve etter et annet menneskes forventninger. En er historien om hvor slemme mennesker kan bli.

Denne historien har fått stor plass i forestillingen: Dronningen (Raustøl) blir slem, slemmere enn noen forelder skal være mot barnet sitt, men Snøkvit (Frogner) blir også slem. Hun blir slem mot Jan Grøn (Sabado), som ikke har gjort noe galt, fordi hun er skuffet og lei seg og sint og redd fordi mammaen hennes er sint og vanskelig, og kanskje er mammaen hennes mer heks enn hun er dronning. Jan Grøn fortsetter å være venner med Snøkvit selv om hun har vært (og fortsetter å være) slem mot ham.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer