KOMMENTARER

Nye statsråder:
Søviknes-saken merket Siv for livet

Sex, løgn og krokodilletårer.

KROKODILLETÅRER: På pressekonferansen der daværende Frp-nestleder Terje Søviknes immrømmet å ha hatt sex med en beruset 16-åring på et FpU-landsmøte, tok Siv Jensen til tårene flere ganger. Hun tok det tungt at de ble omtalt som krokodilletårer.   Foto Jeanette Landfald / Dagbladet
KROKODILLETÅRER: På pressekonferansen der daværende Frp-nestleder Terje Søviknes immrømmet å ha hatt sex med en beruset 16-åring på et FpU-landsmøte, tok Siv Jensen til tårene flere ganger. Hun tok det tungt at de ble omtalt som krokodilletårer.   Foto Jeanette Landfald / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Det er noe av det aller verste jeg har vært med på. Jeg brukte lang tid på å komme over det. Om jeg egentlig har det - jeg er nok kanskje merket for livet», sa Siv Jensen til meg i boka «Siv. Portrett av en formann» for ti år siden.

Da omtalte hun begynnelsen av 2001 som selve vendepunktet for henne. Den såkalte Søviknes-saken blir sett som den direkte foranledningen til at hun ble formann i Fremskrittspartiet. Før det forsøkte partiledelsen å skjule det som hadde skjedd.

I dag utnevnes Terje Søviknes, ifølge en rekke medier, til ny statsråd. Det er lenge siden sexskandalene herjet Fremskrittspartiet og han måtte gå av som nestleder. Siden den gang har Søviknes regjert som populær ordfører i Os, og Siv Jensen har kunnet feire tiårsjubileum som partileder. En skygge over glansen er likevel at ingen av dem har tatt noe endelig oppgjør med det som skjedde den gang.

24. januar 2001, flere måneder etter at både Siv Jensen og daværende formann Carl I. Hagen hadde fått vite at nestleder Terje Søviknes var anklaget for voldtekt, stilte de to nestlederne sammen opp i TV2-programmet Tabloid. De slo tilbake mot «rykteflommen» om dem selv - i runde ordelag listet de opp anklager om å ligge seg til topps, alkoholproblemer, voldtekt og sexmisbruk. Budskapet var krystallklart: «Hadde det vært et korn av sannhet i dem, ville vi selvsagt trukket oss».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer